26J.- Els ‘business angels’ espanyols demanen més suport per contribuir al creixement econòmic

  • Plantegen mesures fiscals i normatives per facilitar les inversions en 'startup'

VilaWeb
Redacció
18.06.2016 - 11:56

Plantegen mesures fiscals i normatives per facilitar les inversions en ‘startup’

BARCELONA, 18 (EUROPA PRESS)

L’Associació Espanyola de ‘Business Angels’ (Aeban) ha presentat als candidats a les eleccions generals del 26 de juny un document amb propostes fiscals i reguladores per crear riquesa i feina d’alta qualificació a través de la inversió privada en ‘startup’ i projectes innovadors en les seves fases inicials.

El president d’Aeban, José Herrera, ha explicat a Europa Press que ja van elaborar el seu primer document de propostes als polítics per als comicis del 20 de desembre, tot i que ara han concretat mesures més específiques.

Ha reivindicat la importància dels àngels inversors perquè l’11% de la feina de la UE es produeix en ‘startup’ de menys 50 treballadors, i que les empreses de recent creació generen el 33% de la feina d’alt valor afegit d’Europa, segons diversos estudis.

Amb tot, ha reconegut que invertir en ‘startup’ suposa assumir un elevat risc, ja que el 65% fracassen i desapareixen, un 25% es mantenen, i un 10% creixen de manera notable, per la qual cosa perquè l’estratègia d’un inversor sigui rendible ha d’apostar com a mínim per una cartera d’entre 8 i 10 empreses.

Ha explicat que el 60% dels ‘business angels’ espanyols han realitzat la inversió els últims cinc anys, motiu pel qual és important que comptin amb suport de l’administració perquè ho segueixin fent i no es desanimin davant dels fracassos.

Aeban proposa seguir el model britànic de fiscalitat per als ‘business angels’, augmentant les deduccions i exempcions de plusvàlues per als inversors estables, i fent que les ‘stock options’ (opcions de compra sobre accions) tributin com a rendes del capital i no del treball per a les participacions que es mantinguin més de tres anys.

L’associació també demana incentivar la coinversió público-privada, potenciar programes de formació per desenvolupar la capacitació dels inversors, difondre la figura dels ‘business angels’ per augmentar el seu número a Espanya, i facilitar els tràmits perquè inversors estrangers puguin entrar en noves empreses nacionals.

“El missatge està calant, hem rebut interès per part de tots els signes polítics, i cada vegada més administracions locals ens demanen assessorament”, ha celebrat Herrera, que ha lamentat que la legislació actual limiti l’augment d’àngels inversors mentre les ‘startup’ troben problemes de finançament per les vies tradicionals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any