248 places del Servei de Salut de les Illes seran exemptes del requisit lingüístic

  • La Conselleria de Salut assegura que en onze categories de medicina i infermeria no s'han presentat prou candidats amb el requisit

VilaWeb
Europa Press
07.02.2023 - 10:13
Actualització: 07.02.2023 - 11:42

Un total de 248 places de medicina i infermeria del procés d’estabilització al Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut)seran exemptes del requisit de català després de constatar que són categories deficitàries, segons que ha informat la Conselleria de Salut.

En un comunicat, la conselleria ha indicat que després d’analitzar totes les sol·licituds, de les quaranta-nou categories de medicina i d’infermeria n’hi ha onze que són deficitàries en professionals amb la titulació exigida; és a dir, no hi ha sol·licituds suficients de candidats que acreditin el requisit de català.

De les 452 sol·licituds rebudes per a aquestes onze categories, el 45,6% (206) corresponen a candidats que afirmen tenir el nivell exigit de català.

Les categories exemptes són infermeria de salut mental, anatomia patològica, anestèsia i reanimació, cirurgia general i aparell digestiu, immunologia, medicina física i rehabilitació, medicina preventiva i salut pública, nefrologia, radiodiagnòstic, traumatologia i cirurgia ortopèdica, així com pediatria i puericultura d’atenció primària.

En total, s’han presentat al procés 9.494 sol·licituds per a 2.283 places de medicina i d’infermeria. Així, doncs, l’excepció s’aplicarà a un 10,86% de les places convocades.

En aquests casos, per accedir a una plaça els candidats no hauran de presentar la titulació de llengua catalana que exigeix la llei, encara que sí que se’ls podrà exigir per a altres qüestions relacionades amb la seva trajectòria i condicions laborals, com la mobilitat entre centres assistencials.

Salut ha recordat que aquests treballadors rebran suport lingüístic de l’IbSalut, que organitza cursos de formació de català. Durant l’any 2022 prop d’un miler de professionals van fer un curs de formació de català organitzat per l’IbSalut i l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB).

La resta de categories ofertes en el procés d’estabilització laboral (38), amb les places associades (2.035), queden subjectes al requisit de presentar la titulació de català i l’obligació de demostrar el nivell de català en un màxim de dos anys.

La convocatòria del procés d’estabilització es resol abans del 31 de desembre de 2024.

El govern ha reiterat el seu agraïment a totes les parts implicades en una realitat: la sanitat pública de les Illes avança en la normalització del català i garanteix així la qualitat del servei i els drets dels usuaris a ser atesos en el seu idioma.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any