Els municipis de la Xarxa LLull demanaran avui a Alzira la incorporació del govern valencià a l’Institut Ramon LLull

  • L'assemblea la inaugurarà el president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i la clausurarà el preisdent de les Corts Valencianes, Enric Morera

VilaWeb
Redacció
25.11.2016 - 22:00
Actualització: 25.11.2016 - 22:04

Avui es celebra  a l’auditori de la casa de cultura  d’Alzira una assemblea de les ciutats valencianes adherides a la Xarxa de Municipis Ramon Llull. S’hi aprovaran les noves incorporacions com la de la mateixa ciutat d’Alzira i s’elegirà el nou president d’aquesta agrupació de municipis. A l’acte, presidit pel batlle de la ciutat, Diego Gomez, se li vol donar una solemnitat especial. La inauguració la farà Ramón Ferrer, president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, i la clausura anirà a càrrec del president de les Corts Valencianes, Enric Morera.

S’espera que hi participin una quarentena de municipis que en l’actualitat estan adherits a la Xarxa LLull. La intenció de l’assemblea és aprovar una declaració en què es farà una petició formal al Govern de la Generalitat perquè estudie la possibilitat d’entrar a formar part de l’Institut Ramon Llull com ja ho va fer ara fa exactament un any el Govern de les Illes Balears.

El batlle d’Alzira explicava en aquesta entrevista a VilaWeb la importància per a la llengua i la cultura de formar part d’un organisme que té com a màxima prioritat la seua projecció exterior.

Aquest mes de novembre s’acaba oficialment l’Any Ramon Llull que conmemorava el 700 aniversari de la mort del savi mallorquí.  És per això que després de l’assemblea i en el claustre de la casa de cultura hi haurà l’actuació de Laura Borràs que  dirà  i explicarà Llull a partir de fragments de l’obra ‘Amic e Amat’ i de Borja Penalba interpretarà algunes de les seues cançons.

La Federació de municipis valencians Ramon Llull va nàixer a Morella l’any 2008 quan n’era batlle l’actual president de la Generalitat Ximo Puig. Des d’un primer moment en van formar part ciutats com Sueca, Gandia o Vinaròs. I des del primer moment va voler ser una manera d’acostar-se a l’Institut Ramon quan el govern valencià, en mans del Partit Popular es negava a acostar-s’hi.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any