Els incendis de Mont-roig del Camp, el Perelló i Collbató han cremat quaranta hectàrees

  • El primer ja ha estat extingit, i els altres dos, controlats · Encara se n'investiguen les causes

VilaWeb
ACN
02.08.2023 - 15:17
Actualització: 02.08.2023 - 17:52

Els incendis de Mont-roig del Camp, el Perelló i el Bruc-Collbató sumen quaranta hectàrees cremades, segons el darrer balanç dels Bombers i els Agents Rurals. L’incendi de Mont-roig, ja extingit, ha afectat 13,09 hectàrees. Els incendis del Perelló i del Bruc-Collbató, que estan controlats, han afectat 25 i 2,74 hectàrees, respectivament.

Al Perelló, avui, hi segueixen treballant 19 dotacions terrestres i durant la nit no s’ha detectat cap revifalla. A l’altre incendi actiu d’ahir, que afecta els municipis del Bruc i Collbató, hi continuen treballant 6 dotacions terrestres. En aquest cas sí que s’hi estan donant punts calents i fumeroles i els efectius d’extinció treballen amb línies d’aigua i eines manuals.

La prioritat dels Bombers és ara l’extinció dels incendis actius per evitar una situació de simultaneïtat en un dia que, a efectes meteorològics, es preveu una jornada complicada. L’entrada de vent dimarts va fer baixar les humitats relatives i pujar les temperatures i, avui, vents en diverses direccions poden crear una zona de confluència que podria afavorir la potència i velocitat de les flames en cas que afectessin les zones més seques del país. A més, a sobre de l’Alt Empordà, que és una de les zones de risc màxim, se situa una bossa d’aire calent que també afecta el Gironès i la Garrotxa.

El cos d’Agents Rurals fa una crida a la prudència, atès que els dies que venen s’esperen condicions favorables per a la proliferació d’incendis. Demanen no freqüentar zones forestals i espais naturals, especialment en les hores de més insolació, i trucar al 112 si es veu cap columna de fum. Per la seva banda, la Direcció General Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) va desactivar ahir l’Alerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any