Meliá obrirà l’antic hotel Juan Carlos I al gener amb el nom de Miranda de Pedralbes

  • L'establiment disposarà de prop de quatre-centes habitacions, de les quals seixanta-cinc seran suites

VilaWeb
ACN
20.07.2023 - 15:58
Actualització: 20.07.2023 - 17:45

Meliá ha anunciat que obrirà l’antic hotel Juan Carlos I el gener de l’any que ve amb el nom de Miranda de Pedralbes, després de la sentència d’un jutjat mercantil de Barcelona que donava via lliure a la cadena hotelera mallorquina per gestionar l’establiment. En un comunicat, Meliá diu que té previst d’obrir el palau de congressos del recinte a l’octubre i que l’hotel obrirà quatre mesos més tard.

L’antic hotel Juan Carlos I va tancar el 2020, fins aleshores gestionat per Fairmont, arran de la pandèmia. L’hotel disposarà de 391 habitacions, de les quals 65 seran suites. El director d’operacions de la cadena, Ramon Vidal Castro, deixarà el seu càrrec a Palma per fer-se càrrec del projecte i posar en marxa el complex, amb el suport de Tyrus Capital, encarregada de dur a terme les reformes després de tres anys d’inactivitat.

El futur Miranda de Pedralbes potenciarà la comunicació entre els espais de l’hotel i els més de 25.000 metres de jardins històrics i disposarà de diversos serveis, com ara un club de jazz, una discoteca, una zona de piscines i una terrassa a l’àtic amb vistes de 360 graus sobre Barcelona, segons que explica Meliá en un comunicat.

Ahir, el jutjat mercantil número onze de Barcelona va estimar la demanda interposada pels propietaris de l’hotel Joan Carles I contra Fairmont i va donar per acabat el contracte d’explotació que les dues empreses tenien firmat des del 2014. La sentència considera resolt el contracte de prestació de servei de la gestió hotelera de l’edifici i no s’exigeix el pagament de cap indemnització per part dels propietaris de l’establiment. En la seva exposició, el jutge argumenta que la resolució del contracte és d’interès per la situació concursal que encara aquest emblemàtic hotel barceloní.

Hores més tard, Fairmont va reaccionar a la sentència amb un comunicat en què anunciava que la recorreria. La companyia hotelera internacional defensa que amb la seva gestió havia aconseguit que l’hotel fos rendible per primera vegada en la seva història, i va subratllar que faria valdre l’experiència, el compromís i la gestió exitosa per recuperar el contracte, que tenia vigència fins al 2039.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any