El Sinn Féin s’imposa amb claredat a les eleccions municipals del Nord d’Irlanda

  • La direcció del partit ha reivindicat els resultats com a prova del suport de la població a la restitució de les institucions autonòmiques nord-irlandeses

VilaWeb
Europa Press
20.05.2023 - 14:42
Actualització: 20.05.2023 - 17:07

El Sinn Féin s’ha imposat amb claredat en les eleccions municipals de dijous al Nord d’Irlanda després d’aconseguir més de la meitat dels regidors en disputa, segons resultats oficials encara provisionals.

La direcció del partit ha reivindicat els resultats com a prova del suport de la població a la restitució de les institucions autonòmiques nord-irlandeses, suspeses després d’haver-les retirades el Partit Democràtic Unionista (DUP), que estava obligat a governar en coalició amb el Sinn Féin.

Ara com ara, després de dos dies de recompte, el Sinn Féin ha confirmat 99 regidories, enfront de les 85 del DUP, 40 del Partit de l’Aliança, 36 d’Unionistes de l’Úlster, 21 del Partit Socialdemòcrata i Laborista i 18 d’unes altres formacions. 3 circumscripcions de les 11 han completat el recompte, incloent-hi Lisburn i Castlereagh, Mid Úlster i Armagh, Banbridge i Craigavon. En aquesta darrera, el Sinn Féin ha estat el partit més votat per primera vegada.

“Ja veurem quin és el resultat final quan acabi el recompte i quin és el partit més important, però si el Sinn Féin és el més votat en les eleccions locals crec que, com ja hem dit coherentment, l’unionisme haurà d’aprendre la lliçó“, ha reconegut el dirigent del DUP, Jeffrey Donaldson.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any