La Generalitat obre el procés per a extingir el contracte amb Cegos, l’empresa gestora de les oposicions

  • El DOGC ha publicat la resolució que deixa sense efecte les proves del 29 d'abril, que es repetiran el primer de juliol i el 8

VilaWeb
ACN
12.05.2023 - 19:06
Actualització: 12.05.2023 - 21:57

El govern català ha comunicat a l’empresa Cegos l’obertura del procediment per extingir el contracte de les oposicions del 29 d’abril després de l’escàndol per les irregularitats denunciades pels mateixos examinands.

La Generalitat ha pres la decisió després d’acreditar les “incidències greus” que hi va haver durant les proves, i que atribueix a errors de la mateixa firma i “a l’incompliment de les funcions de logística i vigilància que tenia encarregades”. I recorda que aquests incompliments han causat “greus perjudicis” a l’administració i als aspirants que van participar en les proves, tot interferint en les “garanties de preservació” dels principis de mèrit, capacitat i igualtat en l’accés a la funció pública.

Alhora, la Generalitat explica que ha recollit 4.136 formularis que recopilen més de 13.000 incidències reportades pels aspirants. La majoria fan referència al retard en el començament de les proves, a la inadequació dels espais habilitats, a la manca de vigilància i a l’ús de dispositius electrònics.

Després de comprovar i acreditar les incidències, la Direcció General de Funció Pública ha emès l’informe jurídic que determina que aquestes irregularitats són “greus i generalitzades” i que, per tant, cal sense efecte les proves i tornar-les a fer amb garanties.

D’altra banda, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat avui una resolució per la qual es deixen sense efecte les proves del concurs oposició d’estabilització i que retorna aquest procés selectiu a la situació anterior al 29 d’abril. S’estableixen també en la resolució les dates per repetir les proves, concretament, com ja va avançar el Govern, el primer i el 8 de juliol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any