La gestió de la pandèmia i l’economia de les Illes marquen el debat de política general

  • La presidenta Armengol obrirà el debat, que continuarà demà amb les intervencions de tots els grups parlamentaris

VilaWeb
Redacció
13.09.2021 - 21:50

La presidenta del govern, Francina Armengol, obrirà avui al parlament la primera sessió del debat de política general, amb el qual arrencarà el curs polític a les Illes. El debat se centrarà en la gestió de la pandèmia i la situació econòmica de les Illes.

Així mateix, s’hi parlarà sobre el finançament de les Illes i el futur del model econòmic. El règim especial de les Balears (REB) i la gestió dels fons europeus també formen part de la llista de qüestions que es preveu que s’hi tractin.

Armengol retrà comptes per la seva gestió i exposarà els seus plans per a la resta de la legislatura. Serà el seu cinquè debat al capdavant del govern de coalició. Començarà la intervenció a les onze del matí i tindrà un temps màxim de noranta minuts.

Les intervencions dels grups parlamentaris seran demà, a partir de les nou del matí, i s’allargaran fins a l’horabaixa. Començarà el PP i el seguiran Unides Podem, Ciutadans, Més per Mallorca, Vox, el PI i els integrants del grup mixt (Més per Menorca i Gent per Formentera). El grup parlamentari socialista serà l’últim d’intervenir. Cada portaveu podrà parlar durant mitja hora i fer una rèplica de deu minuts.

Una vegada acabada la sessió de demà, s’obrirà un termini per a presentar propostes de resolució, que s’acabarà divendres al matí. Es preveu que el ple per a debatre aquestes propostes de resolució es farà d’avui en vuit, el 21 de setembre.

Abans de començar el debat, se’n farà un altre, a dos quarts d’onze, en què prendran possessió dels seus càrrecs la nova diputada que substitueix Biel Company (PP), Isabel Maria Borràs, i el nou diputat que substitueix Sílvia Tur (Gent per Formentera), Antonio Jesús Sanz. I, tot seguit, seran elegits els membres de la Sindicatura de Comptes.

Ahir el PP va demanar a Armengol que aconsegueixi el consens sobre els fons europeus, el règim especial de les Balears, la pròrroga dels ERTO, la prestació a fixos discontinus i l’aprovació d’una llei de pandèmies. “Esperam que la presidenta canviï d’actitud durant el debat, perquè fins ara no s’ha pronunciat sobre les propostes i oferiments”, va dir ahir la portaveu adjunta del grup parlamentari del PP, Núria Riera.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any