1-O.- El PSOE espera “sentit comú” a Catalunya i demana a Puigdemont no arribar “al límit” amb la independència

  • La portaveu del PSOE al Congrés, Margarita Robles, ha dit aquest dimarts que el seu partit vol "confiar i esperar" que prevalgui el "sentit comú" a Catalunya i ha cridat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a "no portar al límit" la situació amb la declaració unilateral d'independència.

VilaWeb
Redacció
10.10.2017 - 10:20

MADRID, 10 (EUROPA PRESS)

La portaveu del PSOE al Congrés, Margarita Robles, ha dit aquest dimarts que el seu partit vol “confiar i esperar” que prevalgui el “sentit comú” a Catalunya i ha cridat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a “no portar al límit” la situació amb la declaració unilateral d’independència.

Robles ha explicat en declaracions a ‘Los Desayunos’ de TVE recollides per Europa Press que no hi ha prevista cap votació en el ple del Parlament d’aquesta tarda, en el qual Puigdemont va sol·licitar comparèixer previsiblement per traslladar els resultats del referèndum de l’1 d’octubre.

La portaveu s’ha mostrat a favor que es creuen “espais per a la trobada del diàleg” que frenin el conflicte secessionista a Catalunya: “Volem confiar i esperar en aquest sentit comú que sempre ha fet gala la ciutadania catalana”, ha opinat.

En aquest sentit, ha apuntat que aquests espais de diàleg podrien estar fins i tot al títol 10 de la Constitució “que reconeix i regula” una possible reforma de la mateixa. Sobre el posicionament del PSOE davant una declaració unilateral d’independència, ha subratllat que en política prefereix “actuar sobre els fets i realitats”.

EN EL MARC DE LA CONSTITUCIÓ

Preguntada sobre l’actuació del PSOE en l’escenari en què Puigdemont declarés de forma unilateral la independència de Catalunya i el Govern de Mariano Rajoy apliqués com a resposta l’article 155 de la Constitució, Margarita Robles ha afirmat que no poden “operar amb hipòtesi”, si bé ha posat l’accent que en el seu partit es mouen “sempre en el marc de la Constitució”.

“Volem que tothom es mogui en aquest marc”, ha asseverat i ha afegit que la ciutadania ha donat “mostres d’enorme serenitat”, fent referència al terrorisme d’ETA quan, per a ella, es va viure “un exemple de convivència”. Per concloure, ha assenyalat que cal “lluitar i treballar per la convivència” i per a això veu necessaris “líders” capaços de “fer un examen de la realitat pensant en els ciutadans”.

En qualsevol cas, ha aprofitat per “donar un toc” de “esperança” als ciutadans i demanar una “convivència pacífica” amb la finalitat d’aconseguir una “Europa sense fronteres”: “Creiem en una Europa de drets i llibertats i de respecte a les normes de convivència”, ha recalcat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any