Catalunya i Andorra arrasen en la primera jornada al Mundial B de Macau

  • Ivan Tibau fa un rècord històric en marcar un gol abans del primer minut de partit, en l'estrena de Catalunya a un mundial

VilaWeb
Redacció
16.10.2004 - 14:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La selecció catalana d’hoquei sobre patins ha aconseguit una aclaparadora victòria sobre Austràlia en el seu debut amb un resultat de 0-11, i la selecció d’Andorra també ha guanyat l’equip de Taiwan amb una clara victoria (19-0). A més a més, Ivan Tibau, jugador de la selecció catalana, ha fet un rècord històric en marcar un gol abans del primer minut de partit. Per al Catalunya és el primer mundial com a equip independent arran de l’acceptació el març passat de la Federació Catalana de Patinatge com a membre de ple dret a la federació internacional (FIRS). Després d’una primera i victoriosa participació oficial en un torneig internacional, el juliol passat a la Golden Cup Tarradellas de Blanes, avui l’equip entrenat per Jordi Camps s’ha enfrontat a Austràlia en el primer partit que juga al Mundial B de Macau i ha confirmat la seva posició com una de les seleccions favorites. L’equip català ha viatjat a la ciutat xinesa amb banderes catalanes i un CD amb ‘Els segadors’, per si l’organització no en disposa. Fins el dia 21, Catalunya s’ha d’enfrontar a Austràlia, Àustria, el Japó i Anglaterra per poder accedir a quarts de final i arribar a la final del 23 d’octubre vinent. El Mundial B és un tràmit necessari per a la selecció catalana si vol competir en el Mundial A de l’any vinent, on hi ha les grans potències d’aquesta disciplina. Abans, amb tot, el patinatge català ha de rebre el vist-i-plau definitiu com a membre de ple dret dins la FIRS a la reunió del 26 de novembre a Fresno (EUA).

Tot i que la selecció catalana capta bona part de l’atenció mediàtica, cal recordar que al Mundial de Macau també hi participa Andorra amb les mateixes aspiracions d’ascens al Mundial A. La selecció andorrana, que és entrenada pel barceloní Bernat Bosch, que ja s’ha d’enfrontat a Taiwan, li resten els partits contra Macau, Nova Zelanda i la Xina.

Enllaços
Webs relacionades dins Nosaltres.Com: Hoquei i patinatge.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any