El clam pels Països Catalans ressona amb força a l’Aplec del Pi de les Tres Branques

  • Biel Majoral, Daniela Grau, Agustí Ventura, Adelais de Pedrolo i Pepa Nogués han fet els parlaments d'enguany

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
19.07.2015 - 16:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El pla de Campllong ha acollit aquest matí el tradicional Aplec del Pi de les Branques. Avui s’ha pogut comptar amb l’aspecte original del pi, ja recuperat, després de l’atac espanyolista sofert fa un any. L’aplec ha començat a les 10.00 amb l’arribada dels Motards Independentistes i una cercavila amb els gegants d’Espinalbet, els Grallers dels Castellers de Berga i els trabucaires de Castellar del Riu. Seguidament, s’ha fet l’acte patriòtic unitari i l’ofrena floral al pi vell, a més dels parlaments del batlle de Castellar del Riu, Adrià Solé, i de personalitats de tots els Països Catalans: Adelais de Pedrolo, directora de la Fundació de Manuel de Pedrolo, en nom del Principat; Agustí Ventura, filòleg i cronista de Xàtiva, en nom del País Valencià; Biel Majoral, músic i professor mallorquí, en nom de les Illes; Daniela Grau, professora de català a la Universitat de Perpinyà, en nom de Catalunya Nord; i Pepa Nogués, professora del Matarranya, en nom de la Franja. Tancarà l’acte la vice-presidenta de l’ANC, Rosa Alentorn.

Tots els parlaments han remarcat la unitat dels Països Catalans i han fet èmfasi especial en les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre.

Finalment, als volts de les 13.00 els actes s’han traslladat al pi jove, on s’han fet els parlaments de l’esquerra independentista. Cal recordar que el mes passat hi va haver un intent, no reeixit, de tallar-ne una branca.

Informació relacionada:

El Pi de les tres branques recupera el seu aspecte original (8-7-2015)

Intenten serrar una de les branques del Pi Jove del Berguedà (11-6-2015)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any