Forcadell: ‘Hi hagi qui hi hagi al capdavant de l’ANC aquest projecte continuarà’

  • Els socis de l'ANC elegeixen el secretariat a quatre mesos de les plebiscitàries

VilaWeb
Redacció – ACN
09.05.2015 - 13:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ANC elegeix avui una nova direcció, i farà efectiu el relleu de Carme Forcadell com a presidenta de l’entitat i d’una bona part de membres del secretariat, que han exhaurit els tres anys en què poden romandre-hi. El nou secretariat haurà d’encarar els pocs mesos que queden d’ací a la Diada i a les eleccions del 27-S. I el procés que vingui després. El secretariat, màxim òrgan de direcció de l’entitat entre assemblees, és format per 75 membres —50 de representació territorial i 25 de representació nacional— i serà renovat avui, en una votació, pel conjunt de socis, que s’ha fet al matí.

La presidenta, Carme Forcadell, s’ha mostrat convençuda que la substitueixi qui la substitueixi ‘el procés continuarà’ perquè ha assegurat que entre les 75 persones que es presenten per formar part del nou secretariat ‘hi ha moltes persones que ho podran fer molt bé’, tot i que ha rebutjat parlar de noms concrets. Forcadell ha assegurat estat ‘contenta’ per la ‘bona feina’ feta en els darrers tres anys i ha afegit que tot i que deixarà de ser la presidenta, l’ANC continuarà sent el seu projecte i continuarà treballant pel 27-s. Ha dit que la feina de l’Assemblea ha de continuar sent ampliar la majoria a favor de la independència i continuar amb el full de ruta.

Forcadell ha votat cap a les 11.30 hores a la seu de l’assemblea a Sabadell. Després de votar, l’encara presidenta ha mostrat la seva ‘satisfacció’ per la feina feta al capdavant del projecte en els darrers tres anys i ‘il·lusió’ de cara al 27-S. També ha reconegut tenir ‘una mica de recança’ perquè l’ANC ha estat casa seva en els darrers anys però ha afegit que ‘ho continuarà sent’. ‘És el meu projecte i continuaré treballant pel 27-S’, ha declarat.

Tot i que en les darreres setmanes ha circulat el nom de possibles substituts, com l’adjunt al Síndic de Greuges Jordi Sánchez, Forcadell ha rebutjat parlar de cap nom en concret i s’ha limitat a afirmar que de les 75 persones que es presenten al nou secretariat hi ha ‘moltes que ho podran fer molt bé’. ‘No s’ha de parlar de noms’, ha reiterat. De fet, ha dit que la ‘riquesa’ de l’ANC és que és un projecte ‘transversal i molt estès al territori’. ‘Hi hagi qui hi hagi aquest projecte continuarà’, ha dit.

Ha defensat que és bo que hi hagi relleus, tant als partits polítics com a les associacions, i ha dit que el que estan fent és simplement donar compliment als estatuts de l’ANC que marca un màxim de tres mandats al capdavant de l’organització.

Sobre el futur de l’assemblea, ha dit que aquesta ha de continuar treballant per l’objectiu pel qual va néixer, que és ampliar la majoria social a favor de la independència, explicar els beneficis d’aquesta i el perquè de voler construir la república catalana. Ha afegit que després de les eleccions del 27-S la feina ha de continuar amb l’objectiu de proclamar la independència.

En aquest sentit, ha dit que des de l’ANC sempre s’ha treballat perquè hi hagi ‘unitat d’acció als partits polítics’ i creu que aquesta és la línia a seguir, així com continuar defensant el full de ruta signat, full de ruta que creu que ‘s’ampliarà moltíssim després de les municipals’.

Els resultats definitius el 12 de maig

L’ANC ha obert 171 seus electorals aquest dissabte per escollir els nous membres del Secretariat Nacional, que regirà l’entitat el proper any. Els candidats s’han pogut presentar com a membres de representació nacional o bé com a membres de representació territorial, que són votats pels membres de ple dret de les respectives regions. En els dos casos les candidatures són personals, tot i que es podia especificar si s’esqueia la pertinença a algun grup de treball a tall informatiu.

Com Forcadell, una vintena de membres del secretariat actual no es presenten de nou atenent a la limitació de mandats que maquen els estatuts de l’ANC. Els resultats definitius d’aquests comicis se sabran el proper dimarts 12 de maig.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any