Albaida aprova la liquidació de l’empresa pública Gestiona amb 4,7 milions de deute

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
08.05.2015 - 19:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament d’Albaida va aprovar dijous la dissolució i liquidació de l’empresa pública Gestiona, una vegada tancats els comptes de l’exercici 2014 amb un deute de 4.747.996 euros. La decisió es va prendre en la Junta General, formada pels regidors del consistori, que va comptar amb el suport dels tepresentants de Compromís, PSPV-PSOE i UCiD, i l’abstenció del PP.

La Societat de Gestió Pública d’Albaida SLU la va crear l’any 2006 l’Ajuntament d’Albaida, governada en aquell moment pel PP amb Juan J. Beneyto com a batle. Entre els projectes que va impulsar i que van causar el greu forat econòmic hi ha Albaida Humida, Salvem la Vista, el polígon indutrial El Sandon, o la Font de la Vila. Només aquest darrer ha creat un deute de 2,3 milions d’euros.

L’empresa pública va entrar en concurs de creditors, després del qual es van poder liquidar alguns dels deutes, coms els que tenia amb la Seguretat Social i amb Hisenda i altres empreses i proveïdors. A més, segons fonts municipals, La Caixa ha retirat la demanda judicial de 540.000 euros per un préstec, de manera que durant aquesta legislatura el deute s’ha rebaixat en un milió d’euros.

El batle de la ciutat, Josep Albert, president del Consell d’Administració i ara representant dels liquidadors de la societat, ha reconegut que encara ‘cal seguir treballant per solucionar definitivament aquest despropòsit creat pel Partit Popular’. Per la seua banda. la tinent-batle Eva Tormo ha mostrat el seu desig d’arribar al final d’un ‘malson malintencionat i miserable’ en què, assegura, els governants del PP ‘actuaren amb una série d’interessos, que no eren precisament els de l’interés general’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any