ANC i Òmnium destaquen que ‘la democràcia ha vençut les pors i les prohibicions’

  • Albiren 'conseqüències polítiques' a les dades 'extraordinàries' del 9-N

VilaWeb
ACN
09.11.2014 - 20:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han qualificat les dades de participació fins a les sis de la tarda d’aquest 9-N de ‘xifres extraordinàries’ i han albirat ‘reaccions i conseqüències polítiques’. El vice-president de l’ANC, Jaume Marfany, i el membre d’Òmnium Marcel Mauri han subratllat el comportament exemplar dels catalans durant aquesta jornada i han assegurat que ‘la democràcia ha vençut les pors, les prohibicions i les amenaces del govern espanyol’. Les dues entitats han indicat que aquest 9-N és ‘un pas importantíssim però no decisiu per avançar cap a la independència’. 

El vice-president de l’ANC, Jaume Marfany, ha subratllat ‘l’actitud i el comportament exemplar dels catalans’ i ha dit que les xifres de participació demostren que ‘la democràcia ha vençut les pors, les prohibicions i les amenaces del govern espanyol’. ‘Hem escrit una mica més de la nostra història’, ha assegurat Marfany des del Born Centre Cultural, on la campanya Ara és l’hora -impulsada per ANC i Òmnium- està vivint aquesta nit de consulta. Marfany ha tingut també un record per ‘tota la gent que ens ha precedit. Ells també ho han fet possible’. 

Conseqüències polítiques

Per la seva banda, el membre de la junta directiva d’Òmnium, Marcel Mauri, ha assegurat que hi haurà ‘reaccions i conseqüències polítiques’ després de la consulta d’aquest diumenge. En aquest sentit, ha afegit que els d’avui ‘són els vots de la dignitat i de la democràcia que diuen no a un estat espanyol que ha posat tots els impediments’. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any