Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  01.07.2013  06:00

Músiques d'Espriu

Ara que es commemora el centenari del naixement del poeta es publiquen diversos projectes musicals basats en la seva obra

Men?ame
 

Aquest 2013 és ple d'actes per a commemorar el centenari del naixement de Salvador Espriu. L'Any Espriu també arriba ben farcit de música, amb discs i espectacles d'homenatge. És el cas del disc del cantant Dídac Rocher, 'El Minotaure i Teseu'; del doble àlbum compilatori 'Amb música ho escoltaries potser millor', en què participen diversos artistes; i del projecte 'Viu Espriu', amb Sílvia Bel, Llúcia Vives i Cordes del Món.

Dídac Rocher ha publicat enguany el disc 'El Minotaure i Teseu', en què recita i canta poemes d'Espriu en un disc d'homenatge. 'El Minotaure i Teseu' és la tercera part del llibre 'El caminant i el mur', en què Espriu reflexiona sobre qüestions íntimes i humanes. A partir d'aquí, Rocher recupera i reivindica la figura i l'obra del poeta amb la intenció de transmetre la visió profunda que tenia de l'existència des de la tolerància i la transcendència. 

La discogràfica Picap ha publicat 'Espriu. Amb música ho escoltaries potser millor', un doble disc que inclou, d'una banda, un àlbum inèdit amb músiques sobre Espriu interpretades per Clara Segura, Dolo Beltran, Toni Xuclà, Pau Alabajos, Blaumut i Raydibaum; i, d'una altra, una compilació de cançons publicades amb poemes d'Espriu, com ara les d'Ovidi Montllor, Ramon Muntaner, Oriol Tramvia, Marina Rossell, Celdoni Fonoll i Guillermina Motta. 

I enguany també es poden escoltar els versos d'Espriu amb veu de Sílvia Bel i Llúcia Vives. Es tracta de 'Viu Espriu', un espectacle d'homenatge a l'escriptor amb els músics de Cordes del Món i que repassa textos de tots els llibres del poeta. Peces com les dues que van interpretar a l'Espai VilaWeb.