Salvador Espriu amb la veu de Sílvia Bel i Llúcia Vives

  • L'espectacle 'Viu Espriu' ofereix un repàs dels seus poemes, acompanyats de la música de Cordes del Món

VilaWeb
Bel Zaballa i Jordi Carreño
02.04.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els versos de Salvador Espriu amb la veu de Sílvia Bel, Llúcia Vives i acompanyats de la música de Cordes del Món. Aquesta és la proposta del projecte ‘Viu Espriu‘, un espectacle d’homenatge a l’escriptor, ara que se’n commemora el centenari del naixement, i un dels recomanats de la programació de l’Any Espriu. Un dels impulsors del projecte és el músic Carles Beltran, que explica això: ‘Hem mirat d’agafar la part poètica de tots els llibres d’Espriu. Després d’haver llegit els poemes, en vam fer una tria. Volíem oferir una part recitada, amb els instruments callats, i una altra amb poemes musicats. El resultat és una mena de suite, amb poques parades, on les cançons i els poemes recitats van fluint, alguns més agombolats musicalment, alguns altres més despullats.’

Per fer-ne un petit tast, us oferim dues d’aquestes peces: ‘Per una suite algueresa (ll)‘, del llibre ‘Per a la bona gent’, en què l’actriu Sílvia Bel recita, bo i acompanyada d’Ernesto Briceño amb la fídula; i ‘Les aranyes filaven‘, del llibre ‘Cementiri de Sinera’, amb la veu de Llúcia Vives i l’acompanyament musical de Lautaro Rosas (guitarra) i Ernesto Briceño (percussió).

‘L’espectacle vol apropar Salvador Espriu a tots els públics en el centenari del naixement. El moment, doncs, és idoni, no únicament per a parlar d’Espriu entre els entesos, sinó per a difondre’l amb uns altres llenguatges artístics, oferint-lo als àmbits populars als quals tenim el deure (i sentim la necessitat) de transmetre els valors espriuans de la justícia, la pau i la llibertat’, expliquen els responsables de ‘Viu Espriu’. ‘Amb aquesta mirada nova que hem fet entre tots, hem anat endinsant-nos en el món espriuà. Al principi potser costa, però et va enganxant i al final no pots abandonar-lo!’, diu Beltran.

La idea va sorgir de Carles Beltran, la cantant Llúcia Vives i el músic Lautaro Rosas. Poc després va explicar el projecte al músic Ernesto Briceño. Ell va posar la formació que dirigeix, Cordes del Món, al servei de ‘Viu Espriu’, que va anar prenent més cos. Ara ja ho tenen tot a punt per emprendre els concerts i, a més, han obert un projecte de micromecenatge amb la intenció de fer-ne un disc.  

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any