Les fotos de Feijóo amb el narco Marcial Dorado sacsegen la política gallega

  • El president gallec es compromet a donar-ne explicacions al parlament, tal com li reclama l'oposició

VilaWeb
Redacció
31.03.2013 - 16:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La publicació a El País de tot un seguit de fotografies del 1995 on apareixen en un iot el president gallec, Alberto Núñez Feijóo, amb l’històric contrabandista Marcial Dorado Baúl, ha trasbalsat la política gallega. Segons el diari, tots dos mantenien una estreta relació d’amistat a mitjan anys 1990, quan Feijóo ocupava alts càrrecs tant al govern gallec com en l’espanyol.

La relació incloïa invitacions a Feijóo a la casa i el vaixell de Dorado, a més de viatges plegats, segons El País. Arran de la publicació de les fotografies, partits a l’oposició com el PSdeG, Alternativa Galega de Esquerdas i el BNG han demanat explicacions al president sobre la seva relació amb un contrabandista condemnat unes quantes vegades per narcotràfic. Aquesta última formació ha anat més lluny i ha considerat que ‘no és un president digne per a continuar al capdavant de la Junta de Galícia’.

Per la seva banda, Feijóo s’ha afanyat a publicar un comunicat on assegura que en l’època en què es van fer les fotografies no tenia constància dels tràfics il·lícits de Dorado. ‘Les fotos són verdaderes i, per tant, no tinc res a afegir. Ara, si a partir d’aquesta informació algú vol relacionar-me de manera insidiosa amb alguna trama o amb alguna activitat relacionada, encara que sigui indirectament, amb activitats il·legals, per descomptat que defensaré el meu honor.’

També s’ha compromès a comparèixer al parlament per a explicar-se.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any