La Veu del País Valencià, un nou digital que veurà la llum el gener del 2013

  • Vol ocupar un espai comunicatiu d'esquerres i nacionalista

VilaWeb
Redacció
11.10.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Veu del País Valencià és el nom d’un nou diari digital que ja s’ha començat a gestar i que preveu de sortir coincidint amb l’entrada al 2013. Moisès Vizcaino, coordinador i soci fundador, explica que  volen ‘vertebrar el País Valencià i contribuir al canvi social des de l’àmbit digital’, i ocupar un espai comunicatiu ‘que ideològicament es posicione a l’esquerra i en el nacionalisme’.

‘Els valencians que som d’esquerres i nacionalistes no tenim cap mitjà fet des del País Valencià i per al País Valencià i que marque una línia d’opinió i d’informació alternativa al poc pluralisme existent’, comenta.

Per a llançar aquesta nova capçalera hi ha un capital inicial, però a partir d’aquí el model de negoci se centrarà en microdonacions. Concretament, esperen aplegar deu mil ciutadans valencians qui hi aporten un euro al mes per tal de poder-la consolidar. ‘Si els lectors volen, existirem. Si no, no.’

El funcionament serà de treball en equip i horitzontal. El diari tindrà set seccions diferents entre informació i opinió, i en tres d’aquestes, hi participaran entitats i lectors, amb la idea de ‘convertir el diari en un punt de connexió de tot el país i de totes les comarques.

‘Fa molts anys que tinc aquest projecte al cap –diu Vizcaino–. I ara m’he decidit a fer el pas, sobretot per fer una web de webs i donar veu a tota la gent que cada dia lluita pel País Valencià, però que no apareix enlloc.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any