Declaren 4 de les persones detingudes durant la Vaga General

  • Les vaguistes estan imputades per desordres, desobediència i resistència a l’autoritat

VilaWeb
Clàudia Martí
24.07.2012 - 19:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una cinquantena de persones convocades per la plataforma anticapitalista Sabadell Lluitant s’han concentrat aquest matí davant dels Jutjats de Sabadell per donar suport a les 4 persones imputades per la Vaga General que estaven citades a declarar devant del jutge d’instrucció. La vista prèvia s’havia de celebrar el passat 18 de juny però es va ajornar perquè el jutge no havia citat a declarar els Mossos d’Esquadra que van efectuar les detencions.

Les imputades han declarat que van ser detingudes enmig d’una càrrega indiscriminada contra un dels piquets que efectuava un recorregut per la ciutat i han desmentit els fets dels que se les acusa. Tres de les vaguistes estan imputades per desordres i l’altre per desordres, desobediència i resistència a l’autoritat. Els Mossos, en la seva declaració d’ahir, van reconèixer que no havien advertit al piquet que s’havia de dissoldre i que havien efectuat la càrrega sense previ avís. Durant la Vaga General del 29 de març van ser detingudes a Sabadell dues persones més, un menor que ja ha estat absolt per la Fiscalia de Menors, i un altre vaguista que encara resta a l’espera de declarar davant del jutge.

Sis noves detencions

El passat dimecres es van produïr sis noves detencions a la ciutat, totes elles de militants de Sabadell Lluitant, relacionades amb la Vaga General, una d’elles va quedar en llibertat sense càrrecs, en ser confosa suposadament per una altra persona i les altres cinc amb càrrecs de coaccions, danys i desobediència. Des de Sabadell Lluitant i d’altres col·lectius i partits polítics de la ciutat ja s’ha demanat la seva absolució sense càrrecs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any