Alba Sabaté guanya el Novel·la Breu de Mollerussa amb “Cançó de Setembre”

  • Maria Guasch, finalista amb “La neu fosa”

VilaWeb
Redacció VilaWeb Mollerussa
14.04.2012 - 09:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Alba Sabaté (Manresa, 1962), catedràtica de Llengua i Literatura Catalana a l’institut Salvador Dalí del Prat de Llobregat, és la guanyadora del XXIV Premi de Novel·la Breu “Ciutat de Mollerussa” amb l’obra “Cançó de Setembre”

La barcelonina Maria Guasch ha estat finalista amb “La neu fosa”.

L’obra guanyadora és “un drama contemporani que presenta una parella d’uns 40 anys amb una situació econòmica complicada, sense feina i amb problemes en la seva relació sentimental”, segons indica Josep Borrell, president del jurat, que afegeix que es tracta d’un text molt ben construït en el qual l’autora utilitza la tècnica del present continu propera a les tècniques emprades en cinematografia i en el qual destaca el treball fet en l’elaboració dels diàlegs.

Professora escriptora

La guanyadora dels 5.000 euros amb què està dotat aquest premi que concedeix l’Ajuntament de Mollerussa i al qual han concursat 35 originals, és llicenciada en Filologia Catalana i catedràtica en Llengua i Literatura Catalana. En la seva faceta d’escriptora, és autora de la novel·la didàctica sobre els fenòmens relativistes “La frontera de la llum” (Eumo, 1994), de la qual també se n’ha fet una traducció al castellà publicada per l’editorial Octaedro. Així mateix, va guanyar el Premi de poesia Miquel Martí i Pol (2000) amb una selecció de poemes que es van publicar a la revista Reduccions i va ser finalista del premi Pere Calders (2005) amb la novel·la “Paradisos d’aigua”, publicada al 2006 per l’editorial Proa i de la qual se n’ha fet una adaptació per a invidents. L’any passat va ser finalista del premi Just Maria Casero amb la novel·la “El soroll de les balenes”.

Finalista

Pel que fa a l’accèssit dotat amb 1.000 euros, el jurat ha decidit atorgar-lo a la barcelonina Maria Guasch per l’obra La neu fosa, un drama rural que retrata molt bé les relacions entre els personatges i l’ambient enrarit que els envolta, segon el president del jurat. Maria Guasch és llicenciada en Comunicació Audiovisual i treballa com a documentalista i guionista especialitzada en la redacció de projectes museogràfics i culturals.

Jurat

El jurat està format pels escriptors Pep Coll, Ramon Rubinat i Albert Villaró juntament amb la directora de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, Diana Solé. Aquest jurat està presidit per Josep Borrell i Figuera. Cal recordar, també, que l’obra guanyadora d’aquest premi serà publicada en la seva primera edició per Pagès Editors.

Pere Calders

El veredicte s’ha donat a conèixer en un acte literari al Centre Cultural, conduit pel periodista i escriptor, Martí Gironell. En el transcurs de l’acte s’ha retut homenatge a la figura de Pere Calders amb motiu del centenari del seu naixement. La projecció d’un curmetratge basat en “Invasió subtil”, un dels contes més coneguts de l’autor, i la lectura per part del presentador d’un altre dels seus relats breus que porta per títol “Què em podria dir quina hora és?” han format part dels actes previstos d’homenatge.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Mollerussa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any