Jordi Hereu abandona la política municipal

  • Diu que fa un 'pas al costat per deixar emergir nous lideratges que puguin construir una nova alternativa'

VilaWeb
Redacció
11.02.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-batlle de Barcelona Jordi Hereu va anunciar ahir que deixa l’acta de regidor l’Ajuntament de Barcelona i tampoc no repetirà com a candidat a la batllia pel PSC. Hereu ho va comunicar als companys del grup i ho va fer públic ahir a la tarda a la inauguració del congrés de la federació dels socialistes de Barcelona.

Segons fonts del partit, el grup municipal quedarà ara en mans de l’ex-delegat de Cultura, Jordi Martí, sempre que el congrés de la federació dels socialistes de Barcelona d’aquest cap de setmana ho ratifiqui. Tot i deixar de banda l’activitat municipal i l’ajuntament, Hereu manté la seva candidatura a la reelecció com a president de la federació del PSC barceloní.

La marxa de l’ex-batlle ha estat presentada des del partit com una decisió personal, meditada i que compta amb el suport dels seus col·laboradors. Durant la reunió dels regidors socialistes del grup municipal, Hereu ho ha comunicat als seus companys, explicant-los que la decisió és fruit d’una reflexió madurada.

Malgrat això, Jordi Hereu no deixa la política. El congrés de la federació del PSC de Barcelona votarà avui la seva nova executiva, i Hereu ha decidit mantenir la seva candidatura per a la reelecció com a president del partit a la ciutat. A més, continuarà formant part de l’executiva nacional del PSC. Precisament el primer secretari del PSC i la direcció nacional han estat els següents a assabentar-se de la decisió d’Hereu després que l’ex-batlle hagi parlat amb els seus regidors.

La marxa d’Hereu obre la porta al debat successori, i enceta la guerra per la candidatura a la batllia en les properes eleccions municipals. En aquest sentit, qui millor se situarà a partir de dissabte serà l’actual regidor i ex-delegat de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, ja que la direcció del PSC barceloní i el mateix Hereu proposaran al congrés deixar en mans seves la presidència i el lideratge del grup municipal socialista al consistori. La resolució política que els militants hauran de votar al congrés reflectirà aquest relleu a l’Ajuntament.

De fet, el nom de Jordi Martí és un dels que ja havia saltat a l’opinió pública per substituir Hereu al capdavant del PSC de Barcelona. L’actual portaveu del grup municipal, Assumpta Escarp, és l’altra regidora que ha sonat per prendre el relleu d’Hereu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any