El temps suspès
La funció antropològica de les festes avui es torna encara més necessària. No pas com a evasió, sinó com a restauració de les forces que fan possible l'acció. Ningú no pot viure en un estat permanent de mobilització
Entrevista a Núria Domènech, que gestiona el perfil d'Instagram especialitzat en recomanacions gastronòmiques FoodieTourBCN, que acaba d'arribar als cinquanta mil seguidors
La institució diu que els fabricants tindran cinc anys per a adaptar-se a una normativa nova
Parlem amb Nandu Jubany, un dels cuiners més carismàtics i estimats del panorama gastronòmic català
Després de qui-sap-les vicissituds, Casa Leopoldo ha reobert les portes amb la voluntat de recuperar l'esperit d'aquest establiment històric del Raval
El restaurant de Fabio Gambirasi i Roser Asensio s'intal·la temporalment a l'Hotel Serras del passeig de Colom de Barcelona, on Picasso va tenir el primer estudi i hi va pintar 'Ciència i caritat'
Entrevista al cuiner Xavier Pellicer, que acaba de rebre el Premi Nacional de Gastronomia
El xef occità Romain Fornell acaba de celebrar els vint anys del seu restaurant Caelis, guardonat amb una estrella Michelin
Francesc Fortí va arribar a tenir dues estrelles Michelin al seu restaurant el Racó d'en Binu, cosa que no s’havia aconseguit en cap poble del país, i les va acabar tornant · En podeu descobrir la història al documentari 'Binu, història de dues estrelles"
Enguany el Premi Nacional de Gastronomia s'ha desdoblat entre el de cuina tradicional i el d'autor
L'hamburguesa és un dels detalls destacats de 'Pulp Fiction', el clàssic de Quentin Tarantino que fa trenta anys, i avui és un element de la cuina mundial omnipresent a l'oferta gastronòmica de Barcelona
El restaurant Il Giardinetto, obert per Leopoldo Pomés l'any 1974, amb disseny dels seus amics arquitectes Federico Correa i Alfonso Milà, celebra cinquanta anys fidel al seu esperit
La història de la família Kao, avui encapçalada per Josep Maria i les seves filles Meilan i Nayan, és un relat de fusió de cultures mitjançant la cuina
Pere Monje és l'actual director i propietari de Via Veneto, el mític restaurant del carrer de Ganduxer de Barcelona, amb una estrella Michelin d'ençà del 1974
Us proposem 12 llibres de gastronomia per a regalar aquest Sant Jordi
La cuinera Maria Nicolau acaba de publicar ‘Cremo!’, un llibre de memòries professionals en què desgrana la seva manera de veure el món i algunes receptes
Xavier Febrés publica 'Motel Empordà. Elogi de l'amor estable', l'agraïment del client cap al restaurant on ha estat feliç
La fórmula és senzilla i es repeteix cada dia de la setmana, tant per a dinar com per a sopar: una amanida verda amb nous, patates fregides 'à volonté' –és a dir, dóna-me'n, dóna-me'n– i un filet de vedella amb una salsa que es manté en el més restringit secret
De Can Rabassa, a Sant Andreu de Llavaneres, fins al restaurant Hispània, resseguim la vida del pèsol de l'hort al plat
El llibre 'Ca la Nieves. Un llegat de records', en què Montse Castaño acompanya la memòria de Neus Ballester, permet d'aproximar-nos a un mite de la restauració a l'Escala
La gironina Montserrat Molina és la directora tècnica de Bodegas Barbadillo, un celler fundat el 1821 a Sanlúcar de Barrameda, a Cadis, i ha estat la protagonista d'un dinar al restaurant Alkímia
Es fa difícil d'explicar amb paraules l'experiència de celebrar quaranta anys o la vida, en tota la seva magnitud, al Celler de Can Roca
Els propietaris han lliurat més de 14.400 signatures a l’Ajuntament de Matadepera per a defensar la continuïtat del negoci
Acaba d’arribar als cinemes ‘La passion de Dodin Bouffant’, un film protagonitzat per Juliette Binoche i Benoît Magimel que és un homenatge a la tradició culinària francesa
El restaurant del monestir romànic de Sant Llorenç del Munt, a Matadepera, tancarà el 22 de gener
Visita amb Josep Roca, sommelier i propietari del Celler de Can Roca, al bar dels seus pares, origen de la saga familiar
L'especialització en restaurants i hotels de Domènech i Montaner, de qui es recorda el centenari de la mort, es pot resseguir a la Fonda Espanya del carrer de Sant Pau de Barcelona
Ha guanyat el concurs de la plataforma gastronòmica Panàtics
Més de mil productes per a la pastisseria i la cuina es distribueixen pels prestatges a la botiga Parami, creada per la Valenciana
Propietari dels restaurants Alkímia i Al Kostat, entre més locals, el cuiner Jordi Vilà parla sense embuts sobre la seva pròpia vivència dins l’alta cuina
El xef de l'Alkímia i Alkostat es proposa de tornar l'escudella a totes les cases i fer que la nostra sopa es pugui menjar, fins i tot, pel carrer
L'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició ha homenatjat aquesta setmana Mey Hofmann, la fundadora de l'escola de cuina i el restaurant que porta el seu nom, reconegut amb una estrella Michelin
Parlem amb la cuinera Carme Ruscalleda amb motiu de la presentació del seu nou receptari, ‘La paella pel mànec’
Ens acostem al nou bar Pinotxo, que ha obert al mercat de Sant Antoni de Barcelona
El cuiner Sergi de Meià acaba d'obrir Banquet, el seu nou projecte a Barcelona després del tancament del restaurant que portava el seu nom · Parlem de la seva trajectòria, marcada per l'arrelament a la terra, a la cuina catalana i a la família
D'ençà de fa cinquanta-tres anys, el restaurant Ca l'Isidre ha estat una referència de cuina de producte i un espai emblemàtic de Barcelona
De la memòria sentimental gastronòmica de Vázquez Montalbán en resta ben poca cosa, tot i que segur que ens recriminaria que no féssim una lectura política de la cuina catalana actual
‘La cuina del Consolat de Mar’ mostra com el patrimoni culinari del Principat, País Valencià i les Illes es va enriquir amb el comerç i l'intercanvi mediterrani · Els autors són els xefs Sergi de Meià, Miquel Calent i Lucía Murillo
Les tres generacions de forners i tres premis al millor pa del Forn del Passeig
El restaurant Windsor de Barcelona proposa una passejada per la gastronomia catalana del segle XX i un homenatge a un dels seus millors savis, l’escriptor i gastrònom Nèstor Luján
Les terres de l’Ebre s’han convertit en una referència gastronòmica amb tres estrelles Michelin, que han consagrat Villa Retiro, de Xerta, i les Moles i l’Antic Molí, d’Ulldecona