La UPF impulsa una incubadora per desenvolupar projectes d’estudiants d’audiovisuals

  • Els alumnes rebran sis mesos d'assessorament professional

VilaWeb
Redacció
12.01.2017 - 15:40

Els alumnes rebran sis mesos d’assessorament professional

BARCELONA, 12 (EUROPA PRESS)

La Universitat Pompeu Fabra (UPF) ha impulsat la incubadora UPF Starting Lab amb l’objectiu de desenvolupar els treballs de final de grau que han ideat els estudiants de Comunicació Audiovisual especialitzats en Comunicació Interactiva, ha explicat aquest dijous la vicerectora de Docència i Ordenació Acadèmica, Mireia Trenchs, en roda de premsa.

En la primera edició del programa, que té la col·laboració del Canòdrom-Parc de Recerca Creativa de l’Ajuntament de Barcelona i el suport de la Conselleria de Cultura a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals de la Generalitat, participaran tres projectes, ideats per deu alumnes i exalumnes de la UPF.

Els projectes rebran durant sis mesos assessorament professional, amb l’objectiu que passin “de ser una bona idea sobre el paper a ser un producte que trobi el seu espai al mercat”, per la qual cosa s’oferirà una metodologia d’incubació coordinada per Canòdrom-Parc de Recerca Creativa i dissenyada en col·laboració de l’empresa Incubio.

L’impulsor i creador del programa UPF Starting Lab, Carles Sora, ha explicat que es parteix de l’avaluació de l’estat del projecte feta per un professional extern vinculat a l’àmbit de cada treball, que defineix conjuntament amb els responsables del programa els objectius a desenvolupar els tres primers mesos d’incubació.

Una vegada acabada la primera fase, es realitza una revisió i avaluació dels objectius aconseguits, i es dissenya la segona fase, que durarà tres mesos més amb la mateixa metodologia de seguiment, i el gerent i dissenyador cap de Incubio, Simon Lee, ha afirmat que el Canòdrom és el millor espai perquè aquests projectes “comencin a córrer”.

“La UPF Starting Lab posa èmfasis en les competències que s’han après en els estudis, però que s’han de desenvolupar per ser portades al món laboral”, ha explicat Trenchs, que ha insistit que, una vegada acabats els estudis, la universitat segueix acompanyant els alumnes.

El programa té tres projectes: Cubzzle, un videojoc per a mòbils; Mars Oddity, un còmic interactiu, i Gàlib, un ‘webdoc’, que ha estat reconegut amb diversos premis, com un Laus de Plata disseny 2016 i tres Head Monkey Award de la UPC en la categoria Mobile 2016, a més de ser seleccionats en mostres i ‘pitchings’ professionals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any