Els meteoròlegs del país, compromesos amb el català en un vídeo sorprenent

  • Rodríguez Picó, Míriam Santamaria, Mònica Usart i Miquel Bernis participen a la campanya de la Plataforma per la Llengua

Redacció
15.04.2016 - 16:56

La Plataforma per la Llengua prepara, un any més, l’acte que té com a objectiu reivindicar el català, com a llengua comuna i com a vertebradora de la diversitat lingüística del nostre país. Així mateix, en aquest acte de caràcter lúdic, l’entitat vol posar en valor la riquesa de la llengua donant un pes específic a les diferents varietats dialectals que es poden parlar al conjunt del país. El 24 d’abril vinent al matí, l’entitat pensa a aplegar mig miler de persones a la Plaça Comercial del Born de Barcelona per formar una gran Rosa dels Vents que girarà per fer sentir la veu de diverses parts del país en la seva varietat dialectal: nord-occidental, central, septentrional, valencià, mallorquí, menorquí, eivissenc-formenterenc i alguerès

Aquestes són les variants dialectals que es podran elegir en el moment de fer la inscripció, a la web www.cridaho.cat.

Alguns dels meteoròlegs més populars, com Alfred Rodríguez Pico, Míriam Santamaria, Mònica Usart i Miquel Bernis, a més del toc humorístic de l’actor i guionista Xavier Bertran, Lo Cartanyà, formen part de l’espot ‘Crida-ho als 4 vents. El català, llengua comuna’ on la meteorologia és el recurs argumental per a fer la crida a la participació.

Onze anys reivindicant el català com a llengua comuna
La Plataforma per la Llengua i vint-i-sis entitats d’immigrats organitzen cada any, des del 2005, diverses accions amb el lema ‘El català, llengua comuna’ pels volts de la diada de Sant Jordi.

L’objectiu és promoure el català com a llengua comuna en la nostra societat, i sensibilitzar els immigrats de la importància de la llengua catalana com un dels eixos vertebradors de la societat. Alhora, aquesta acció pretén sensibilitzar també la societat d’acollida catalanoparlant, que sovint canvia de llengua quan observa que una persona té un accent diferent o té una procedència diferent. Aquesta actitud dels qui tenen el català com a primera llengua dificulta la inclusió d’aquesta persona en la nostra societat i, a la vegada, pot esdevenir un símptoma de disminució de l’ús social de la llengua.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any