Arenys torna a tremolar

  • Es el tercer sisme que se sent des de dijous passat

VilaWeb
Redacció
05.12.2004 - 13:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un altre terratrèmol ha tornat a sacsejar els municipis d’Arenys. El sisme ha tingut lloc a les 9.48 hores, d’aquest diumenge, i la intensitat ha estat de 2.2 graus a l’escala de Richter, segons ha comunicat l’Institut Cartogràfic de Catalunya. Aquestes dades confirmen que el sisme ha estat, 1,3 punts per sota del que es va sentir la tarda de dijous. Segons l’ICC l’epicentre d’aquesta nova sacsejada s’ha situat davant de la costa d’Arenys i Canet, quatre quilòmetres mar endins, en un punt molt pròxim a l’anterior.

L’Instituto Geográfico Nacional l’ha situat a Vallgorguina amb una intensitat de 2.4, també inferior al de dijous, que el va situar a Mataró amb una intensitat de 3.1. D’ença el tremolor de dijous, que va anar acompanyat de dues rèpliques menors al cap de poca estona, es va sentir dos nous tremolors, ala matinada de dissabte. El sisme d’avui l’han sentit molts més arenyencs que pel fet de ser diumenge estaven a aquella hora a casa i ja estaven desperts. El tremolor, segons alguns veïns, l’han pogut observar a la tassa de llet que esmorçaven i als fils d’estendre roba que estaven utilitzant. La llista de correu ‘areny@utes’ ha recollit diversos testimonis al cap de pocs minuts del sisme. Des de fa dies aquest tema és motiu de comentari a la llista.

Minuts després del terratrèmol, l’alcalde d’Arenys de Mar, Miquel Rubirola, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Antoni Burcet, han convocat una reunió extraordinària de la junta de seguretat local per avaluar les conseqüències d’aquest nou moviment sísmic. La reunió ha comptat amb l’assistència de representants de la Policia Local, Mossos d’Esquadra, Creu Roja, Proteccio Civil i Bombers de la Generalitat. Més detalls a aquesta nota de premsa de l’Ajuntament d’Arenys de Mar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any