Presentació de l’e-single ‘Viatge al cor de la bona governança’ a l’Espai VilaWeb

  • Dimarts 14 a les 19:00, amb l'autora, Diana Coromines, i el periodista Pere Cardús

VilaWeb
Redacció
10.07.2015 - 19:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Quin és el secret de Dinamarca, el país menys corrupte del món? Què en podem aprendre? Diana Coromines s’endinsa al cor del país ben governat per excel·lència i en torna amb una sèrie de reflexions rellevants per a Catalunya. Les aplega a l’e-single ‘Viatge al cor de la bona governança’ i el presentarà dimarts 14 de juliol a les 19:00 a l’Espai VilaWeb. A l’acte hi intervindrà l’autora i també el periodista de VilaWeb Pere Cardús. 

El clam social a favor de la independència cada vegada és més indestriable de l’aspiració de construir un país ben governat, amb unes institucions de qualitat i lliures de corrupció. Però com ho hem de fer per aprofitar aquesta gran oportunitat que ‒si una majoria de catalans ho vol‒ se’ns obrirà amb el procés cap a la independència? Com arriba, una societat, a tenir unes eines de control de la corrupció efectives? Podem trasplantar a Catalunya alguns dels instruments que s’empren a Dinamarca, el país ben governat per excel·lència? Està preparada, la societat catalana, per aplicar aquestes eines amb èxit?

En el seu viatge al cor de la bona governança, Diana Coromines indaga en aquestes qüestions i mira de descobrir en què es concreten la transparència, la meritocràcia i el bon govern danès. En torna amb alguna sorpresa (la Dinamarca corrupta de fa cent cinquanta anys) i unes quantes reflexions. Quan la Catalunya autonòmica és a punt d’expirar el seu darrer alè, tenim tots els factors al nostre abast per esdevenir, si som capaços de conjuminar-los i no abaixem la guàrdia, la Dinamarca del Mediterrani.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any