Mas: ‘No admetrem que els qui han estat els botxins de Catalunya ara es presentin com les víctimes’

  • El president considera que Wert és el ministre de 'la incultura manifesta i en majúscules', que diu bestieses i posa Franco de moda

VilaWeb
ACN
13.05.2015 - 20:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘No estem disposats que aquells que han estat botxins de Catalunya i del català ara es presentin com les víctimes, perquè les víctimes han estat les d’aquest país, la cultura catalana i l’idioma català.’ Ho ha dit el president de la Generalitat, Artur Mas, com a resposta al ministre d’Educació espanyol, José Ignacio Wert.

En un míting a Vic amb la candidata de CiU, Anna Erra, i el secretari general de CiU, Ramon Espadaler, Mas ha replicat a les declaracions en què Wert deia que a Catalunya el castellà vivia la mateixa situació que el català durant el franquisme. Després el ministre ha negat que hagués fet aquesta reflexió. 



El president de la Generalitat ha dit que molta gent a Catalunya, de sensibilitats i orígens diferents, se sentien ‘ofesos i maltractats’ per aquests comentaris i que no estaven disposats a aguantar que ‘els qui han estat botxins de Catalunya i del català, ara es presentin com les víctimes’.

Mas s’ha queixat que, quan ja fa quaranta anys que es va morir Franco, ara hi hagués algun ministre que el tornés a ‘posar de moda’; que algú tingués ‘les penques’ de fer aquesta comparació sabent que Catalunya, durant quaranta anys, havia ajudat l’estat espanyol en els moments difícils, en la democràcia, en la lluita contra el terrorisme, en la modernització, en la integració a la UE.

Sobre Wert, ha dit que era el ministre de ‘la incultura manifesta i en majúscules’, perquè ‘és d’una gran incultura i d’una gran manca de sensibilitat arribar a dir una bestiesa com aquesta’. El president de la Generalitat ha reclamat força el 24-M sobretot en clau municipal, però també perquè cal defensar el país ‘d’aquestes atzagaiades’.

 

Informació relacionada:

[ÀUDIO] Wert compara la situació de l’espanyol a Catalunya amb la del català sota el règim franquista

[VÍDEO] Tardà acusa Wert de ‘mala persona i fanàtic’ i és expulsat del congrés espanyol

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any