Tardà acusa Wert de ‘mala persona i fanàtic’ i és expulsat del congrés espanyol

  • 'S'ha de ser molt mala persona i molt fanàtic per a ofendre els qui van ser apallissats pel fet de parlar en català'

VilaWeb
VilaWeb
ACN
13.05.2015 - 14:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat d’ERC Joan Tardà ha hagut d’abandonar la tribuna d’oradors del congrés espanyol aquest matí. El ministre d’Educació espanyol, José Ignacio Wert, ha comparat la situació del castellà a Catalunya i la del català sota el règim franquista, i Tardà l’ha acusat d’ignorant. La presidenta de la cambra, Celia Villalobos, s’ha enfrontat durament amb Tardà i també amb Joan Coscubiela, portaveu d’ICV, que s’ha solidaritzat amb ell i ha acabat abandonant el seu escó.

Vegeu ací l’enfrontament:

Tan bon punt ha pujat a la tribuna d’oradors, on es debatia un reial decret sobre drets de continguts audiovisuals, Tardà s’ha adreçat al ministre, que acabava d’intervenir. ‘S’ha de ser molt mala persona i molt fanàtic –ha dit– per a ofendre milers de persones que van ser apallissades pel fet de parlar en català durant el franquisme.’

‘Vostè és un ignorant’, ha etzibat Tardà abans de ser tallat per la presidenta Celia Villalobos, que li ha dit que pensés que era al ‘parlament nacional’. Tardà no n’ha fet cas i ha continuat: ‘Els catalans no estan disposats a aguantar aquest tracte.’ Finalment, Villalobos li ha retret les ‘ofenses personals’ al ministre i li ha demanat que retirés aquestes paraules.

Villalobos li ha tallat la veu del micròfon mentre Tardà encara parlava. Continuava retraient al ministre l’actitud manifestada envers el català, mentre alguns diputats li donaven suport. Joan Coscubiela, per exemple, ha acabat abandonant l’escó mentre Tardà encara parlava, ja des del peu de la tribuna.

Villalobos pretenia tancar la qüestió dient-los que allò era el ‘parlament espanyol’ i amenaçant d’expulsar Tardà de l’hemicicle. La presidenta ha assegurat que les seves paraules no serien recollides al registre de la sessió.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any