Una forta rèplica del terratrèmol torna a sacsejar un Nepal en runes

  • Hi ha prop de dues mil víctimes mortals · Hi ha hagut noves allaus a la zona de l'Everest

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.04.2015 - 09:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una forta rèplica del terratrèmol al Nepal ha tornat a sacsejar les zones ja afectades. Ha tingut una magnitud de 6,7 graus a l’escala de Richter i s’ha notat al Nepal, a l’Índia i a Bangladesh. A més, les allaus també s’han repetit a la zona de l’Everest.

Els equips de rescat segueixen treballant, però les víctimnes mortals ja són més de dues mil, una xifra que pot augmentar. A més, hi ha uns cinc mil ferits.

El govern del Nepal ha declarat l’estat d’emergència a les zones afectades i ha sol·licitat assistència humanitària, segons informa la BBC. L’epicentre del fort sisme, que ha estat de 7,8 graus a l’escala de Richter, s’ha situat entre Katmandú i Pokhara. El tremolor s’ha sentit fins a les ciutats índies de Nova Delhi o Calcuta o a la frontera amb el Pakistan.

A la capital del Nepal, Katmandú, hi ha hagut ensorraments d’edificis. Entres les construccions afectades hi ha la famosa torre de Dharahara, del segle XIX i reconeguda per la seva importància arquitectònica per l’UNESCO, on han quedat atrapades sota la runa una cinquantena de persones. 

Al principal hospital de Katmandú han arribat centenars de ferits. Els ciutadans que no han resultat ferits esperen als carrers les possibles noves rèpliques del sisme.

Allaus a l’Everest

Les allaus que el terratrèmol ha causat a la zona de l’Everest han sepultat alguns campaments ocupats per expedicions xineses i japoneses. En aquest punt, han mort almenys disset persones.

Informació relacionada:

El testimoni de Núria Picas del terratrèmol viscut des del Makalu

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any