Barberá estudia si Compromís ha vulnerat la llei de protecció de dades amb #RitaLeaks

  • La batllessa explica que les despeses publicades corresponen a tota la corporació municipal i acusa a la formació de manipular

VilaWeb
ACN
23.04.2015 - 17:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La batllessa de València, Rita Barberá, ha assenyalat que estudiarà si Compromís ha vulnerat la llei de protecció de dades en publicar a través d’una web les despeses de representació de la batllia, que ascendeixen a 278.000 euros. En roda de premsa a petició pròpia, Barberà ha acusat el grup d”intencionalitat’ i ‘aprofitament de la transparència municipal’. Barberá ha remarcat que corresponen a despeses de protocol de més d’una legislatura per al conjunt de la corporació, incloent-hi l’oposició, i que algunes són de convidats amb motiu de Falles. Ha afegit que totes les despeses estan fiscalitzades per la Intervenció general i conformades pels òrgans administratius.

Barberá ha dit que ‘aquest tema es va a estudiar amb molta serietat perquè, independentment dels polítics, hi ha funcionaris que estan complint amb la seva obligació, o hi ha empreses privades que no té per què veure’s a la premsa’.

‘La publicació d’aquestes dades demostra és que estem en un ajuntament profundament transparent’, ha defensat Barberá, que ha afegit que ‘no hi ha cap “wiki-leaks”, cap filtració ni cap heroïcitat, excepte l’aprofitament de la transparència municipal. Estem davant d’una farsa política amb moltíssima manipulació i més intencionalitat’.

Durant la seva compareixença, la batllessa ha assegurat que ha tingut coneixement que Compromís va sol·licitat la clau d’accés a la informació el mes de novembre i ha dit: ‘quina casualitat que sigui ara, quan estem ja en pre-campanya electoral, que es publica tot per intentar armar un batibull’.

En aquest context ha criticat l’estratègia de Compromís, a qui ha qualificat de ‘partit que ha nascut per destruir no per construir; que no presenta cap projecte constructiu per a la ciutat, sinó que el seu únic projecte és fer fora Rita Barberá’.

Informació relacionada:

#RitaLeaks: Les despeses més escandaloses de Rita Barberà entre 2009 i 2014

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any