Rita Barberà renuncia a aprovar el nou pla urbanístic de València

  • El ple municipal de divendres de l'Ajuntament de València no inclou el PGOU

VilaWeb
Redacció
20.04.2015 - 20:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament de València ha aparcat la renovació del seu Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de la ciutat. Per tal que el tema fos inclòs al ple municipal vinent el document havia d’haver passat aquest matí per la comissió municipal d’urbanisme, però no ha estat així. Per tant, el PGOU no és previst a l’ordre del dia del consistori i no anirà endavant aquesta legislatura.

El pla preveia la requalificació de més de 400 hectàries d’horta i la construcció de 17.000 nous habitatges i havia rebut fortes crítiques i el rebuig de veïns i diverses entitats i institucions. De fet, el PGOU ha rebut un gran nombre d’al·legacions que no han rebut cap resposta dels tecnics de l’ajuntament.

L’única possibilitat que tindria el pla per a fer-lo entrar al ple municipal de divendres és la convocatòria d’una comissió extraordinària, però sembla que el govern de Rita Barberà ha aparcat el controvertit projecte per evitar que aquest tema la pugui perjudicar durant la campanya electoral dels comicis del proper 24 de maig.

Informació relacionada:

‘Per l’Horta’ i un grup d’entitats presenten més de 20.000 d’al·legacions al PGOU de València

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any