‘Per l’Horta’ i un grup d’entitats presenten més de 20.000 d’al·legacions al PGOU de València

  • La campanya denuncia maniobres d'especulació urbanística i considera innecessari el pla perquè compta amb càlculs d'augment de població que no són actuals

VilaWeb
ACN
25.02.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Tribunal de les Aigües, la Denominació d’Origen ‘Xufa de València’, la Unió de Llauradors, associacions de veïns, les associacions ‘Per l’Horta’, Acció Ecologista Agró, Salvem el Cabanyal, Salvem el Botànic i ciutadans particulars han presentat a l’Ajuntament de València més de 20.000 d’al·legacions al projecte de Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU). En una conferència de premsa, el portaveu de la plataforma ‘Per l’Horta’ , Enric Navarro, va denunciar ahir que el nou pla preveia d’urbanitzar centenars d’hectàrees innecessàriament. Parlà de maniobres especulatives i afegí que aquest pla era fet amb càlculs del 2004, és a dir, amb unes previsions d’augment de població que no són actuals.

Segons que va dir, la ciutat ha perdut trenta mil veïns en cinc anys; hi ha més de 57.000 habitatges buits i solars per a construir-ne 38.000 més.

En opinió de Navarro, els grans beneficiaris de les noves requalificacions de terrenys podrien ser molts bancs i constructores que varen comprar camps per especular-hi.

La plataforma reclama que s’aturi el PGOU perquè implicaria destruir 415 hectàrees d’horta i passaria a deixar sense protecció centenars d’hectàrees més. Navarro va alertar sobre el cultiu de la D. O. Xufa de València, el 35% del qual es conrea al terme municipal. ‘Per l’Horta’ demana un pla d’acció territorial de l’Horta per protegir aquests espais.

Finalment, va indicar que el total de les al·legacions podria superar les 20.000 i que les previsions s’havien desbordat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any