L’ex-president Cristòfol Soler es posa al capdavant de l’Assemblea Sobiranista de Mallorca

  • Va donar-se de baixa del PP l'estiu passat, fart dels atacs de Bauzá a la cultura, la llengua i la identitat del país

VilaWeb
Redacció
18.04.2015 - 16:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-president balear del PP Cristòfol Soler agafa des d’avui les regnes de l’Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM). En l’assemblea general d’aquest dissabte a Can Alcover, s’ha elegit el també ex-president del parlament com a president de l’entitat i s’ha destacat el dret de decidir com a element vertebrador de les Illes i com a sortida de la crisi.

Cristòfol Soler s’ha destacat sempre per la seva defensa de la llengua i la cultura i ha estat molt crític amb la política de José Ramon Bauzá i amb els casos de corrupció que han esquitxat el PP. Finalment, l’estiu passat va decidir donar-se de baixa del que havia estat el seu partit, el PP, amb una carta on manifestava la seva incomoditat amb ‘les qüestions i pronunciaments de l’actual direcció regional del PP a les Illes’ i la ‘sintonia nul·la’ amb la direcció, que s’havia ‘acarnissat’ contra la cultura i llengua i, en general, havia mostrat ‘un menyspreu als elements d’identitat del nostre país’. ‘Elements importantíssims per al nostre poble, al meu parer, i que si no es respecten deixen sense sentit el nostre autogovern’, afegia.

L’ASM es va constituir la tardor passada amb l’objectiu d’esdevenir el referent del moviment independentista a Mallorca i la resta de les Illes Balears. Naixia emmirallant-se en l’ANC, que l’any passat va refusar d’integrar una territorial de Mallorca com a part orgànica de l’entitat. L’ASM té una cinquantena de socis i es proposa d’estendre el sobiranisme a Mallorca a fi de construir una majoria social favorable a la constitució d’un estat propi i acabar-se unint als Països Catalans. En parlàvem fa uns mesos amb la seva primera presidenta, Maria Antònia Oliver, en una entrevista: ‘Volem situar l’independentisme en la centralitat política mallorquina’.

Informació relacionada: 

Cristòfol Soler: ‘El govern balear menysté la llengua i desfà la normalització’ (19-01-2012)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any