La carta de baixa al PP de Cristòfol Soler corre com la pólvora

  • Hi diu que no s'avé gens amb l'actual direcció del PP, que s'ha acarnissat contra la cultura, la llengua i la identitat del país

VilaWeb
Redacció
01.09.2014 - 18:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tal com havia anunciat, l’ex-president del govern balear Cristòfol Soler s’ha donat de baixa del PP avui al matí. I ho ha fet lliurant una carta al president de la junta local i batlle d’Inca, Rafel Torres (PP), que més tard ha penjat a Facebook.

A la carta, Soler li demana que el doni baixa com a afiliat del Partit Popular i n’explica els motius. Parla, sobretot, de la incomoditat amb ‘les qüestions i pronunciaments de l’actual direcció regional del PP a les Illes’ i la ‘sintonia nul·la’ amb l’actual direcció, que s’ha ‘acarnissat’ contra la cultura i llengua i, en general, ha mostrat ‘un menyspreu als elements d’identitat del nostre país’. ‘Elements importantíssims per al nostre poble, al meu parer, i que si no es respecten deixen sense sentit el nostre autogovern’, afegeix.

Com que Soler no veu cap voluntat interna de redreçar aquestes polítiques, considera ‘inevitable sol·licitar la baixa com a afiliat com més aviat millor’.

Ací teniu la carta íntegra adreçada a Rafel Torres:

«T’adreç aquest escrit per manifestar-te la meva voluntat de causar baixa com a afiliat al Partit Popular i, consegüentment, de la junta local d’Inca.

Com bé saps per l’amistat que ens uneix, són moltes les qüestions i pronunciaments de l’actual direcció regional del PP a les Illes Balears que em produeixen una incomoditat cada vegada més evident fins que ja he arribat a un moment personal en què la meva sintonia amb l’actual direcció ha esdevingut gairebé nul·la.

El balanç personal que faig de l’actuació del partit, i més en concret de l’actuació del Govern de les Illes Balears aquests darrers anys, és el d’un enfrontament acarnissat envers la nostra cultura, la nostra llengua i en general un menyspreu als elements identitats del nostre país. Elements importantíssims per al nostre poble, al meu parer, i que si no es respecten deixen sense sentit el nostre autogovern.

A hores d’ara, no crec que internament hi hagi voluntat de redreçar aquestes polítiques, per la qual cosa consider inevitable sol·licitar la meva baixa com a afiliat com més aviat millor.

Per la meva part, no dubtis, en cap cas, que l’amistat personal que mantenim pugui ressentir-se per aquesta decisió. Sempre et tindré com a amic personal al marge de qualsevol esdeveniment polític.»

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any