EU i Compromís acusen el batle d’Ontinyent de permetre una altra festa del bou per electoralisme

  • Li reclamen una rectificació o 'que done la cara'

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
01.04.2015 - 19:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’autorització per a celebrar una festa amb bous el mes de juny vinent ha motivat la compareixença en una roda de premsa conjunta d’EU i Compromís per a desvincular-se’n i per a reclamar del batle, Jorge Rodríguez, una rectificació ‘o almenys que done la cara i alguna explicació’.

Paula Garcia, d’EU, i Joan Gilabert, de Compromís, han explicat que totes dues formacions s’han sentit decebudes en saber que es permetrà aquesta festa taurina per una decisió que qualifiquen de ‘deslleial’ amb els grups polítics que han donat suport al govern municipal. Segons han assegurat, els tres partitts havien acordat de mantenir una postura única respecte de la festa del bou en corda, que era la de respectar el bou de la Puríssima en tant que tradició sense qüestionar-ne la continuïtat, i no autoritzar cap més festa amb bous a Ontinyent. És per això que s’havien denegat les peticions fetes per les festes de Sant Rafel. La decisió era, han remarcat, ‘no autoritzar cap altre bou fora de les festes de la Puríssima, igual com no autoritzarem cap més entrada de Moros i Cristians’.

Si la denegació d’una festa taurina en les festes de Sant Rafel va ser política, seguint l’acord dels tres grups polítics, EU i Compromís asseguren que també és política la d’autoritzar-la ara, a prop de les eleccions municipals. Per això hi veuen una actuació ‘electoralista i populista’, i afirmen que ‘ara que sembla que volen amagar el nom del partit al qual representen, és quan més actuen com el PSOE de sempre, amb ambigüitat calculada, sense ideologia i amb manipulacions’. Els portaveus de les dues formacions han remarcat que el decret de la Generalitat sobre les festes taurines ‘continua deixant la competència dels bous al carrer en mans dels ajuntaments’, i reclama al batle que no s’amague darrere d’aquesta legislació ‘ni dels comerciants ni dels hostalers’.

Gilabert i Garcia s’han mostrat partidaris que l’administració fomente ‘el valor i la cultura del respecte lliure de maltractament a qualsevol ésser viu’ ja que ‘la realitat social a la nostra ciutat ha d’evolucionar cap a valors i formes de societat i tradicions més avançades i més respectuoses amb el nostre medi ambient i els drets dels animals’. 

Notícia relacionada: Ontinyent farà bou en corda a juny

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any