Ontinyent farà bou en corda a juny

  • La Generalitat l'autoritza el mateix dia que aprova la Llei de Senyes d'Identitat

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.03.2015 - 17:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb una agilitat gens habitual, la Generalitat va autoritzar ahir dimecres la celebració a Ontinyent d’una edició extraordinària del ‘bou en corda’, el mateix dia que les Corts aprovaren la polèmica Llei de Senyes d’Identitat. La nova legislació elimina el requisit que exigia la condició de tradicional als festejos relacionats amb els bous.

Les associacions Bou i Corda i Pont Vell són les que han demanat de fer aquesta festa, ara autoritzada, amb l’autorització de l’Ajuntament per a l’ús de la via pública. Segons han explicat des de Bou i Corda, aquests ‘bous en corda’ es faran el 20 de juny. Hi trauran quatre animals que faran córrer durant quaranta-cinc minuts cadascun, pel camí dels Carros, la Cantereria i la plaça de Baix fins arribar a la plaça Major. Les entitats organitzadores, que es faran càrrec del cost de la celebració, comptaran amb la col·laboració de l’Associació d’Hostelers de la Vall d’Albaida, que ha valorat de manera molt positiva ‘aquests esdeveniments com a necessaris per a l’atracció del turisme’. Al solar de Tortosa i Delgado s’instal·larà una zona d’oci, i es preveu organitzar altres activitats relacionades com una matinal infantil i un col·loqui sobre la festa dels bous.

Tot i que l’autorització legal és d’ara, fa alguns dies que la possibilitat de celebrar aquesta celebració havia començat a crear una certa polèmica, ja que fins i tot es donava per confirmada abans de l’aprovació de la nova llei. No només per la festa en si, amb la posició contrària dels sectors que s’oposen a aquestes celebracions amb animals, sinó perquè fa pocs mesos l’Ajuntament va negar els permisos a l’associació Pont Vell per a organitzar una activitat com la que s’ha anunciat per al 20 de juny i que les entitats promotores proposen convertir en una cita anual.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any