‘Ciutat morta’: el vídeo del testimoni que diu conèixer qui va tirar el test

  • L'han difòs en el programa de TV3 '.Cat'

VilaWeb
Redacció
22.01.2015 - 23:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els autors de ‘Ciutat morta’ han difós aquesta nit en el programa de TV3 ‘.Cat‘ el vídeo que no van incloure originàriament en el documentari. Una persona encaputxada i que no es reconeix hi assegura que un amic seu li va explicar que era ell qui havia tirat el test que va malferir un policia la nit del 4 de febrer del 2006.

Aquest és el vídeo i la declaració:

«Vaig escriure una carta perquè un dia, passejant per la plaça de Catalunya, vaig veure un cartell que deia que s’havia suïcidat una de les noies. Em va fer pensar que havia arribat el moment de tirar endavant i que la qüestió sortís a la llum.

A la carta hi explicava que un dia, pel carrer, em vaig trobar un noi que conec, vam anar a un bar i, de cop, em va començar a explicar que era ell qui havia tirat el test la nit del 4-F. 

Em va explicar que era al terrat de la casa i que havia tirat el test. Li vaig dir que hi havia gent a la presó per això i que fes alguna cosa. Em va dir que no, que no volia rebre les conseqüències d’allò. ‘Yo paso, no me quiero comer ese marrón’, em va dir. 

M’ho va explicar el 2006-2007. No hi vaig donar més importància. Arran del suïcidi de la Patricia vaig escriure la carta als advocats, per si es podia resoldre la qüestió i que se sabés la veritat. 

Vaig conèixer aquesta persona treballant, dos estius junts, cap al 1999-2000. No l’havia tornat a veure fins aquell dia que me’l vaig trobar.»

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any