La tertúlia proscrita

Jaume Bosch, referent independentista d’ICV, deixa la política activa

  • Anuncia en un article que no repetirà de candidat i que deixarà tots els càrrecs en el partit

VilaWeb
Redacció
20.01.2015 - 08:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat d’ICV Jaume Bosch, un dels referents del sector independentista del partit, ha anunciat que no es presentarà a les eleccions del 27 de setembre vinent. Bosch ho explica en un article a Treball, la revista oficial d’ICV, en què recorda que el seu partit té establerta en els seus estatuts i en el codi ètic una limitació de mandats de tres legislatures. Per això Bosch diu que ja ha arribat el moment de deixar el parlament, renunciant també a la política activa i reincorporant-se com a funcionari del Cos Superior d’administració de la Generalitat.

Bosch repassa en l’article la seva trajectòria com a diputat des del 2003, destacant la participació com a ponent en l’elaboració i negociació de l’estatut, l’impuls de lleis com la del Memorial Democràtic, la participació en la comissió d’investigació de l’incendi d’Horta de Sant Joan i les aportacions en la redacció de la declaració de sobirania. ‘He viscut molt de prop i amb il·lusió tot el procés sobiranista col·laborant en l’elaboració de les diverses declaracions aprovades pel Parlament’, rebla el diputat.

Però la renúncia als càrrecs orgànics del partit i a anar a les llistes no vol dir que abandoni del tot l’activitat política. ‘Penso continuar militant a Iniciativa, defensant una política d’esquerres que lluiti contra la pobresa i les desigualtats i un país net de corrupció. Treballaré per la plena sobirania d’una Catalunya independent, a partir d’un procés realitzat amb rigor, allunyat de demagògies, i capaç de construir majories sòlides des de la convicció de que som un sol poble. I no deixaré de col·laborar mai en l’enfortiment de lligams entre tots els Països Catalans’, escriu Bosch.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any