Montse Macià deixa la direcció del Museu de Lleida

  • Hi seguirà fins a finals de gener

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La directora del Museu de Lleida, Montse Macià (Vilanova de Bellpuig, 1962), va anunciar dilluns la seva renúncia al seu càrrec. El “desgast” que suposen els continus problemes pressupostaris i la seva possible repercussió en la reducció de personal, principal motiu de la renúncia.

Montserrat Macià va anunciar la seva decisió en la reunió del plenari del Museu de Lleida, on també hi era el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, qui va anunciar un concurs públic per ocupar el càrrec tot confiant adjudicar-lo a finals de gener de l’any vinent. Mascarell també va agrair a Macià la feina feta al capdavant del Museu de Lleida tots aquests anys.

Macià ha estat 17 anys al capdavant del Museu de Lleida, 15 dels quals com a directora. El Museu de Lleida Diocesà i Comarcal es va inaugurar a l’edifici on és ara el 30 de novembre de 2007. “La meva missió era inaugurar el Museu. Llavors podria haver plegat però vaig continuar per intentar minimitzar l’impacte que suposava el nou equipament”, va explicar.

L’encara directora del Museu, que ocuparà el càrrec fins que sigui substituïda, va afegir que amb la renúncia tanca una etapa “que sempre portaré al cor” però que ha estat una decisió llargament meditada. La principal raó, va dir, ha estat el “desgast” que li ha suposat intentar minimitzar els costos que genera l’equipament i que els últims anys li ha afectat especialment el fet que aquesta reducció de pressupost pogués afectar als recursos humans, com sembla que acabarà passant.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb la comarca o d’interès general al Fòrum del Pla d’Urgell.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any