Tensió entre fiscalia i govern espanyol arran de la querella pel 9-N

  • Organitzacions fiscals s'exclamen per la ingerència política · No se sap quan es presentarà ni contra qui

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
ACN / Redacció
13.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La querella que prepara la fiscalia general de l’estat arran del procés participatiu del 9-N ha aiexecat força polèmica aquestes últimes hores. Fa dies que se’n filtren tot d’informacions i dirigents del PP, com Alícia Sánchez-Camacho, n’han anunciat detalls i tot. Això ha irritat certes organitzacions de jutges, que han retret a alguns polítics que s’ingerissin en la seva feina. 

La Unió Progressista de Fiscals recordava ahir que l’aparença d’imparcialitat era tan important com la imparcialitat mateix, i lamentava les manifestacions públiques, ‘com si se sabessin continguts de documents que han de ser privats fins que la fiscalia no els faci públics’, en referència a les declaracions de dirigents del PP. 

Les declaracions sobre la feina de la fiscalia i la intromissió política en general han molestat tant, que sembla que són la raó per la qual la querella no arribarà fins d’ací a uns dies.

Ahir es van reunir el fiscal general de l’estat, Eduardo Torres Dulce, i el fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, per valorar des del punt de vista jurídico-penal el procés del 9-N. En una breu nota posterior, la fiscalia explica que d’ara endavant la investigació passa a mans de la fiscalia superior de Catalunya, que informarà el fiscal general de la decisió que prengui ‘en el marc dels principis de legalitat i imparcialitat que regeixen l’actuació del ministeri públic’. 

La fiscalia no va fer públic el contingut de l’escrit que podria presentar aquests dies davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Solament va dir que a la reunió s’havia informat del resultat de les diligències d’investigació. A la trobada també hi havia el fiscal en cap de la secretaria tècnica, Jaime Moreno, i el tinent fiscal de la fiscalia superior, Francisco Bañeres.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any