Herrera creu que cada dia que passa hi ha menys garanties pel 9-N

  • Considera que la situació actual no es pot perpetuar

VilaWeb
ACN
08.10.2014 - 21:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El coordinador nacional d’Iniciativa-Verds, Joan Herrera, ha explicat a Onda Cero que s’està ‘fent tot’ per poder celebrar la consulta el 9 de novembre ‘amb garanties democràtiques’ però ha afegit que ‘cada dia que passa hi ha menys garanties’. Segons Herrera, ‘ara, quan hauríem de parlar dels pros i contres de la independència o si es vol un model federal o continuar com fins ara, estem discutint sobre si farem la consulta’. En aquest sentit, ha afegit que l’escenari actual ‘no es pot perpetuar massa en el temps’. El líder ecosocialista ha afegit que ‘hi ha pressa però també tenim la força i no pot ser que per tenir pressa, ens carreguem la força’.

En un hipotètic escenari de bloqueig, Herrera s’ha mostrat partidari de plantejar una alternativa però ‘amb el compromís que la consulta no es cremi per res ni per salvar ningú’. D’aquesta manera, el líder ecosocialista ha rebutjat un succedani de consulta: ‘Mas va dir que volia una consulta que tingués efectes, tinc l’obligació de pensar en positiu i de creure que no plantejaran una proposta d’aquestes característiques’.

En aquest sentit, ha afegit que ‘es important que la consulta la convoqui una institució i que tingui efectes el dia després, si no és així no es pot fer una consulta’. ‘Si arriba el dia en què certifiquem que la consulta no es pot fer’ Herrera ha explicat que ‘caldrà expressar clarament que la ciutadania vol votar i no la deixen perquè el principal obstacle i adversari és el PP’.

Herrera tampoc veu clares unes eleccions plebiscitàries, que al seu parer ‘amaguen determinades polítiques per fer passar gat per llebre’. A més ha negat que durant la reunió de divendres passat al Palau de la Generalitat es parlés d’un avançament electoral. ‘Passi el que passi -ha afegit- la reivindicació no s’esgota aquesta tardor’

Per al coordinador d’ICV el pols continuarà ‘fins que hi hagi una correlació de forces a l’estat no tan adversa’. En aquest sentit, ha apuntat que ‘no ho podem fiar tot a les eleccions generals però sí que són rellevants’ perquè, segons ha dit, ‘les forces polítiques espanyoles no es mouran fins després de les eleccions espanyoles. La situació ha canviat en els darrers dos anys, i ara ens trobem en un moment de fi de règim a Espanya’. Per tot això, no ha descartat un possible avançament de les eleccions generals previstes per a la tardor del 2015.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any