Els noranta anys del Partit Comunista dels EUA, en imatges

  • La Universitat de Nova York publica a Flickr moltes fotografies històriques de la formació nord-americana

VilaWeb
Redacció
25.09.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Biblioteca Tamiment de la Universitat de Nova York va rebre el 2006 una donació molt especial: el fons fotogràfic del Partit Comunista dels EUA (CPUSA). Són imatges que repassen els noranta anys d’història d’un dels partits comunistes més desconeguts del món –però no pas petit–, originat en les lluites obreres i sindicalistes dels primers anys del segle XX. Una part de la col·lecció es pot consultar en línia a través d’aquest compte especial de Flickr.

Les fotos també serveixen per a comprovar les contribucions gens negligibles de gairebé un milió de membres que han passat per les seves files en tots aquests anys, en àmbits com ara els drets civils, laborals, pacifistes i el canvi social dels EUA.

El Partit Comunista va donar el 2006 la col·lecció a la Library of the Reference Center for Marxist Studies de la Biblioteca Tamiment per a fer-la més accessible a estudiants, investigadors i activistes. És un material molt interessant per a entendre millor l’esquerra nord-americana, la lluita en defensa de les llibertats civils al país, el moviment pacifista i la complexa relació entre classe, raça i sexe als EUA.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any