Un exadvocat de Perpinyà, jutjat a Marsella per haver informat a un traficant de droga

  • Des del passat dilluns s'està jutjant al Tribunal correccional de Marsella, a diverses persones acusades de trafic de cocaïna, entre les quals hi ha un ex advocat de Perpinyà que va reconèixer, ahir dimarts davant del tribunal que el jutja, que va actuar per por, cobdícia i per donar un 'nou impuls' a la carrera seua ...>>
    Dc. 17 de setembre del 2014

VilaWeb
Redacció
17.09.2014 - 11:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

 Jean-Pierre Maillé, de 36 anys, era advocat especialitzat en el dret de la construcció i de les copropietats, va dimitir després de la seua posada en examen el gener de 2013. Està acusat per complicitat de transport d’estupefaents, associació de malfactors i violació del secret de la instrucció. Detingut provisionalment durant dos mesos, compareix des de dilluns amb set altres acusats jutjats per a la importació de prop de 250 quilos de cocaïna entre els Països Baixos i Catalunya Nord …>>

 El passat juliol del 2011, els duaners havien fet l’embarg de 172 quilos de cocaïna a Clairà, però els traficants havien pogut recuperar més de 70 quilos de droga havent escapat als duaners gràcies a un avís passat per l’advocat a l’esposa de Philippe Fournier, un traficant que l’advocat assistia mentre estava en guàrdia vista.

Uns quants dies desprès Christian Parent, fent-se passar pel germà de Philippe Fournier, considerat per la policia com un padrí de la droga a Catalunya Nord, és va reunir amb l’advocat. El mes de març del 2012, va tenir lloc al seu despatx una reunió  entre Christian Parent i l’esposa de Philippe Fournier. Aquest amenaçava amb ‘denunciar-ho tot’ si no rebia les ordres de detenció i un capital de 55.000 €uros per la seua esposa. Tres mesos més tard, Didier Valles, un altre presumpte membre  de la xarxa, era interpel·lat i ell també assitit per l’advocat Maillé, mentre estavaen guarda  vista. L’advocat informa llavors immediatament per SMS a Christian Parent d’aquesta interpel·lació,mantenin’t-lo quotidianament informat de les declaracions del seu client.

L’acusat, que assegura renunciar definitivament al vestit d’advocat, va trobar treball com a jurista assalariat. ‘Aquesta professió, era l’orgull de la meua mare, una dona de fer feines i del meu pare empleat d’una mutua agrícola’, va afirmar al tribunal, plorant. ‘Si he actuat així, és perquè  era mort d e por i he caigut en el parany’, va assegurar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any