El Cua d’Estiu de Fondarella arriba amb més espais patrimonials i espectacles

  • Mercè Arànega o la prèvia d'una obra sobre la cupletista Ramoncita Rovira, part d'un variat programa

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El festival de petit format Cua d’Estiu torna per tercer any consecutiu a Fondarella. Incorporaca nous espais patrimonials que serviran d’escenari, el jardí de Cal Viuda o l’interior de Cal Reñé, en un any que els espectacles tindran un marcat accent femení.

De fet l’interior de Cal Reñé és el lloc habitual de les presentacions de la Cua d’Estiu, com també enguany, on hi van parlar l’alcalde de Fondarella, Joan Reñé, el director del Teatre de Butxaca, Jaume Jovells, i el responsable de la productora musical La Gata Roja, David Pradas, en nom de les entitats organitzadores.

Un fet, el de la cessió d’espais particulars per actes públics, que Reñé va destacar i agrair a les famílies que cada any s’han anat sumant per donar major varietat i interès al Cua d’Estiu, tot mostrant part del patrimoni arquitectònic de Fondarella que no acostuma a estar obert al públic.

La maleta de la cupletista

A més a més, la sala de Cal Reñé serà l’escenari de la prèvia del concert espectacle “La maleta de la cupletista” que estan preparant Teatre de Butxaca i La Gata Roja. Es tracta d’una falsa biografia sobre la cupletista Ramoncita Rovira, filla de la Fuliola (Urgell), i el dramaturg i el lletrista de cuplets i tangos, Rossend Llurba, del Vilosell (les Garrigues). Rovira fou la primera cantant en gravar el cuplé “Fumando espero” Durant la presentació, la soprano Inés Juanpere va interpretar una peça musical de l’obra acompanyada al piano de David Pradas.

Paraula de dona

A banda, però, de la veu de Juanpere, el Cua d’Estiu escoltarà nombroses registres femenins ja que, com va explicar Jovells, “sense pretendreu, tots els espectacles són de dones”.

Així el Cua d’Estiu 2014 obrirà, el divendres, 5 de setembre, amb una de les actrius més importants de l’escena catalana, Mercè Aránega i el “Paraula de dona”, basat en textos de Maria Aurèlia Campmany i Victor Català.

Varietat musical

Per la seva part, Pradas va parlar d’una variada proposta musical, com la veu d’Heura Gaya, acompanyada de Blai Casals, o el pop de Wednesday Lips i el de Fustegueres, a més de les interpretacions de “La maleta de la cupletista”. I el mateix Pradas el seu darrer espectacle musical “Insectum”.

Teatre

Pel que fa al teatre, s’estrenarà l’espectacle de Teatre de Butxaca, “Memòria” amb text de Manuel Molins i música d’abans i de després de la guerra. La companyia de comèdies Crisi Perpètua presentarà, amb text de Fina Morella, “Femení Plural” i Asdorus-teatre porta “Joc de Dames” un divertit i càustic text de Jean-Claude Danaud.

Per a tots els públics

Tot i que el Cua d’Estiu es va iniciar pensant, tant per temes i horari, en un públic adult, l’any passat ja es va obrir a un públic familiar amb espectacles de tarda. I enguany repeteix amb dos espectacles. “Un viatge de contes”, de la companyia Campi qui pugui i “Traps” de la companyia Efímer. Dues companyies que, va remarcar Jovells, arriben a Fondarella després de portar els seus espectacles de gira internacional.

El Cua d’Estiu es fa durant els divendres i dissabtes de setembre en cases que formen part del patrimoni arquitectònic de Fondarella, com també ho són Cal Combelles i Cal Ros. L’entrada és gratuïta i oberta a tothom (només limitada per l’aforament de l’espai, sobretot en el cas de la sala de Cal Reñé) i compta amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i l’IEI.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Fondarella.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any