Pelegrí recorda a ERC que el pacte amb CiU incloïa una possible ‘pròrroga’ de la consulta

  • El conseller i dirigent d'Unió nega que hi hagi 'discrepàncies' al Govern sobre la consideració de legalitat del 9-N

VilaWeb
ACN
13.08.2014 - 10:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller d’Agricultura i dirigent d’Unió, Josep Maria Pelegrí, ha recordat a ERC que el pacte d’estabilitat parlamentària que va signar amb CiU a l’inici de la legislatura contempla la possibilitat d’establir una ‘pròrroga’ a la consulta ‘si el context socioeconòmic o polític’ ho requereix.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Pelegrí ha volgut entrar així al debat generat per la vice-presidenta, Joana Ortega, en dir que si s’impedia votar el 9 de novembre s’ajornaria la consulta, i la negativa d’Esquerra a acceptar aquesta tesi. El conseller, a més, ha negat que hi hagi ‘discrepàncies’ al Govern sobre la consideració de legalitat de la consulta i sobre com actuar si el TC anul·la el 9-N.

‘El pacte d’estabilitat parlamentària signat entre CiU i ERC té un paràgraf que diu que es comprometen a treballar tots els procediments formals jurídics i institucionals possibles per estar en condicions de convocar una consulta d’acord amb el marc legal que l’empari dins el termini del següent any, amb l’excepció que el context socioeconòmic o polític requerissin una pròrroga, i que en tot cas la data serà pactada, com a mínim, per les dues parts’, ha recordat.

Amb això, Pelegrí ha volgut retreure a ERC que estigui contradient al Govern davant la possibilitat d’ajornar la consulta si l’Estat o el Tribunal Constitucional impedeixen la votació el 9 de novembre.

També ha aprofitat per negar que hi hagi ‘cap discrepància’ al sí del Govern per la consideració de legalitat del 9-N si el TC anul·la la seva convocatòria. En aquest sentit, ha volgut donar suport a Ortega que, segons ha dit el conseller, ‘executa’ les ‘ordres’ d’Artur Mas sobre aquesta qüestió. ‘No penso contradir el que diu Ortega ni el president. Són els que s’han compromès i organitzen la consulta. No busquin discrepàncies’, ha sentenciat.



Després que el coordinador de CDC, Josep Rull, hagi dit que si la consulta s’ajorna caldria trobar l’acord amb Esquerra per fer-ho, Pelegrí també ha remarcat que en tot el que gira al voltant del 9 de novembre ‘cal fer consens, evidentment’. ‘No volem fer una cosa individualment. Nosaltres no ens hem negat mai, sempre hem intentat fer les coses amb màxim consens i sempre serà així’, ha dit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any