Educació imposa el TIL davant l’oposició dels centres

  • El BOIB publica una resolució en què obliga a aplicar el projecte als centres que no ho hagin fet, que són la gran majoria

VilaWeb
Redacció
31.07.2014 - 17:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Conselleria d’Educació balear ha decidit tirar pel dret i obligar tots els centres que no hagin aprovat un projecte de tractament integrat de llengües (TIL) a aplicar el projecte elaborat per la comissió de coordinació pedagògica. Així ho estableix una resolució publicada avui, 31 de juliol, al butlletí oficial. 

La conselleria diu que el departament d’Inspecció ha emès un informe ‘en què consta que existeixen centres educatius on el projecte de Tractament Integrat de Llengües elaborat per la CCP no compleix amb les exigències incloses en les normes reguladores; en altres casos, el claustre de professors no ha aprovat els aspectes educatius i de concreció curricular; i en altres, la direcció del centre ha enviat al Departament d’Inspecció Educativa projectes sense l’aprovació final preceptiva’. 

Pràcticament tots els claustres es van plantar i es van oposar a aprovar ni aplicat cap projecte TIL, que comporta un menysteniment del català a les aules. Però davant d’això, la conselleria ha optat per aplicar el TIL a la força.

La primera reacció de l’Assemblea de Docents ha estat convocar una jornada de vaga per al començament del curs vinent. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any