Amenaces, provocacions i insults dels nazis la primera setmana de judici de l’operació Panzer

  • La guàrdia civil ratifica haver trobat símbols nazis, esvàstiques i munició a la casa de l’assassí confés de Guillem Agulló

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.07.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dilluns va començar a l’Audiència de València el judici de l’operació Panzer, a divuit membres del grup neonazi Frente Antisistema (FAS) acusats d’associació il·lícita, tinença il·lícita d’armes i tinença d’armes de foc. La primera setmana del judici ha estat marcada per les provocacions i insults dels acusats als fotògrafs i càmeres de televisió el dia de l’obertura i les amenaces a l’advocat de l’acusació popular, dimecres.

El lletrat de l’acusació popular, integrada pel Moviment contra la Intolerància i més entitats i partits d’esquerres i nacionalistes del País Valencià, va haver d’ésser escortat fins al seu cotxe per un agent de la guàrdia civil al final de la tercera sessió del judici, després d’haver rebut amenaces reiterades d’un individu no identificat de l’entorn dels processats. ‘Et rebentarem el cap, fill de puta’, assegura l’advocat que li va dir just abans d’abandonar la sala de la Ciutat de la Justícia dimecres a migdia. Ahir tenia previst d’interposar una denúncia al jutjat de guàrdia.

Operació Panzer

La guàrdia civil va desarticular l’any 2005 l’organització Frente Antisistema (FAS) amb la detenció de vint-i-dues persones i l’escorcoll de locals a tot de municipis del País Valencià. Es va decomissar un bon nombre d’armes de foc i armes blanques i també molta propaganda nacionalsocialista, amb continguts xenòfobs i violents.

Segons l’informe de la policia, el FAS es finançava amb la venda d’efectes relacionats amb la ideologia nazi, amb la venda d’armes prohibides i amb les quotes dels membres. L’informe afegeix que el FAS tenia una estructura jeràrquica i rígida disciplina. Entre les principals activitats, hi havia les ‘caceres’ de joves antifeixistes o immigrants.

El fiscal demana quaranta-dos anys de presó per als acusats, entre els quals un regidor d’España 2000 al municipi de Silla i l’assassí confés de Guillem Agulló. Justament en la sessió de dimecres dos agents van ratificar haver trobat símbols i banderes nazis, esvàstiques i munició a la casa de l’assassí d’Agulló.

L’acusació popular remarca que es tracta del procés més important a l’estat espanyol contra neonazis i confia que serveixi per a posar fi a la impunitat del feixisme.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any