Més de mil càrrecs electes del món local, units a favor del sí

  • En el marc de les jornades 'Catalunya llibertat i dignitat' que organitza El Punt Avui

VilaWeb
Redacció
12.07.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Més de mil càrrecs electes dels pobles i ciutats del Principat s’han reunit a Girona on s’ha llegit un manifest municipalista pel dret a decidir. El text, que porta per títol ‘L’hora de decidir’ (llegiu-lo ací), era el centre d’un gran acte, aquest matí al pavelló de Fontajau, en el marc de les Jornades ‘Catalunya llibertat i dignitat‘, organitzades per El Punt Avui. Ahir van arrencar a Girona aquestes jornades, que són una continuació de tres festivals anteriors, dels anys 1992, 2012 i 2013, refermen el compromís del diari i tots els qui hi participen amb el dret de decidir del poble català i contra l’exclusió social.

Segons El Punt Avui l’acte d’avui serveix per mostrar el suport local a la consulta i hi han assistit el conseller de la Presidència, Francesc Homs, i el president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, a més de representants de les forces partidàries del 9-N (CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP). També hi han assistit membres de Moviment Catalunya, que recentment s’escindiren del PSC: 

En la trobada del pavelló de Fontajau s’ha signat el text i el nom de tots els que el rubriquin apareixerà d’ací unes setmanes en un mural que s’instal·larà a la ciutat de Girona per deixar constància històrica de la multitudinària trobada.

En la trobada del món local, una de les més massives des de la recuperació de la democràcia, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha rebutjat que el procés català sigui una quimera. “A tots els que diuen que és una quimera els volem dir que la democràcia no és mai una quimera sinó una garantia de pau i de progrés col·lectiu”, ha dit.

Homs, que també ha posat en valor la necessària col·laboració entre els ajuntaments i la Generalitat, ha tancat un acte organitzat per El Punt Avui en col·laboració amb l’Associació Catalana de Municipis (ACM).

Una trobada multitudinària en què també ha intervingut el president d’aquesta entitat municipalista, Miquel Buch, el president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Vila d’Abadal, l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i els alcaldes de Celrà (CUP), Altafulla (ICV-EUiA), Caldes de Montbui (ERC) i Ribes de Freser (CiU), com a representants de les forces que dónen suport a la consulta. Tots ells han deixat clar que els ajuntaments juguen i jugaran un paper cabdal en el procés català.

Els líders del procés d’autodeterminació

Els líders dels partits que donen suport a la consulta del 9 de novembre també seran presents a les jornades, en un conjunt de conferències a l’Auditori de Girona.

El vessant festiu: la música de Blaumut, Brams i Pepet i Marieta

Un dels plats forts musicals de les jornades serà el concert d’avui al Camp de Mart de la Devesa de Girona. Començarà a les 8 del vespre amb una ‘flashmob’ a càrrec de Pepet i Marieta. A continuació hi haurà les actuacions de Cesk Freixas, Blaumut, Brams, Sak Noel i Flaix FM. Durant tot el dia, al mateix espai, hi haurà l’Enderrock Joves Promeses, una àmplia mostra dels grups emergents catalans.

Activitats per a tots els gusts: llibres i productes artesans

Seixanta autors catalans que acaben de publicar obres sobre el tricentenari del 1714 signaran llibres a l’Auditori de Girona. L’escriptor i antropòleg Joan Francesc Mira pronunciarà la conferència marc de la trobada. El passeig de la Devesa inclourà un ampli espai destinat a les parades dels productes catalans.

Cicle de cinema de processos d’independència

També hi ha un espai dedicat al cinema i als documentals. Avui es podrà veure, a partir de les quatre, ‘El coronel Macià’, de Josep Maria Forn. A continuació, la repetició del documental ‘Memòries de la història de Catalunya’. I, més tard, ‘Quatre d’onze’, d’Anna Mollet. Finalment, es projectarà ‘Estel fugaç’, de Lluís Miñarro. Diumenge a les quatre es projectarà ‘La ciutat cremada’, d’Antoni Ribas.

Informació relacionada

Entrevista a Joan Vall i Clara, conseller delegat del grup el Punt Avui: ‘Hi ha moments en què els diaris han d’anar més enllà de la funció periodística’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any