Detinguts el batlle i diversos regidors de l’Ajuntament de Torredembarra

  • Per delictes contra l'administració pública · La guàrdia civil ha entrat a escorcollar l'edifici aquest matí

VilaWeb
Redacció
26.06.2014 - 11:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La guàrdia civil ha detingut el batlle de Torredembarra, Daniel Masagué (CiU), i cinc tinents de batlle membres de la junta de govern per presumptes irregularitats en la gestió municipal. La investigació judicial s’ha obert per presumptes delictes contra l’administració pública, com ara emblanquiment de capitals, malversació de fons públics i tràfic d’influències. Els agents han detingut també un empresari de la localitat i, a més de l’escorcoll a les dependències municipals, han escorcollat el bar Tropik, de la seva propietat. En el marc de l’operació, ordenada pel jutjat d’instrucció número 1 del Vendrell i sota secret de sumari, també s’ha escorcollat la seu de l’empresa Teyco a Barcelona.

De moment, a banda de Masagué, la guàrdia civil ha detingut els tinents de batlle Francisca Felguera, Santiago Ardèvol, Pere Font i Elia Rodríguez (CiU), José Oviedo (PP) i Ignasi Duran (GIT), representants dels tres partits que formen la coalició de govern municipal, i també l’empresari Blas Niubò.

D’acord amb les mateixes fonts, el cas estaria relacionat amb la contractació de l’empresa consultora Efial, dedicada a l’assessorament en matèria urbanística i administrativa. La contractació d’aquesta consultora per part de societats urbanístiques municipals d’ajuntaments com l’Ametlla de Mar (Baix Ebre) i Ascó (Ribera d’Ebre) per suposades irregularitats en l’adjudicació de contractes públics està sent objecte d’investigació per part dels jutjats de Tortosa i Gandesa. Addicionalment, en el cas de Torredembarra, el jutjat del Vendrell investiga també la possible implicació de la constructora Teyco, la seu barcelonina de la qual està sent escorcollada per part de la guàrdia civil.

La contractació de la consultoria Efial o l’adjudicació de lloguers sense concurs públic són algunes de les suposades irregularitats que els principals grups de l’oposició a l’Ajuntament de Torredembarra –PSC i ERC– havien denunciat reiteradament durant aquests últims anys, i fins i tot ho havien fet arribar a la fiscalia. Ho han recordat els portaveus dels dos grups municipals, Jordi Solé (PSC) i Eduard Rovira (ERC), després d’haver-se confirmat les detencions per presumptes irregularitats en la gestió municipal. Tot i mantenir-se prudents, l’oposició analitzarà conjuntament l’escenari polític generat.

Per la seva banda, CiU ha defensat en un comunicat la presumpció d’innocència dels detinguts, i ha lamentat ‘l’exposició mediàtica a la qual s’han vist sotmesos els membres de l’equip de govern de l’Ajuntament durant l’escorcoll policíac d’aquest matí’.


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any