El Secretari de Dependència de la Generalitat afirma ara que el 2015 s’obrirà la Residència de Discapacitats

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.06.2014 - 20:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

No fa encara quinze dies, la consellera de Benestar Social Asunción Sánchez-Zaplana es va mostrar ‘esperançada’ que la Residència de Discapacitats d’Ontinyent es puga obrir ‘abans de deixar el càrrec’, però no s’hi va comprometre. Aquest dimecres, 18 de juny, el secretari de Dependència de la conselleria, Manuel Escolano, ha visitat l’immoble (acabat i tancat des de 2010) i ha confirmat que es posarà en marxa l’any que ve, segons la informació facilitada per l’Ajuntament.

Escolano, acompanyat de la Directora General de Discapacitat Pilar Collado, s’ha reunit amb el batle d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, el primer tinent-batle, Joan Gilabert, el regidor de Política Social, Manuel Ruiz, i el cap de Secretaria de Caixa Ontinyent, Vicent Ortiz, a qui ha assegurat que l’obertura d’aquesta infraestructura ‘és una prioritat per a la consellera’. Per tal que la residència es puga posar en marxa, l’administració hi ha d’invertir 210.000 euros en l’equipament, una inversió paralitzada des que es va acabar la construcció de l’edifici i que ara podria ser una realitat si es confirma el compromís. De ser així, i si es compleix el ‘desig’ que es puga inaugurar abans que la consellera deixe el càrrec, la residència s’obrirà, al cap de cinc anys, prop d’un procés electoral.

Amb tot, el compromís inicial de la Conselleria de Benestar Social no seria complet, ja que haurà de ser l’Ajuntament que es farà càrrec de l’escomesa de llum, un cost que en principi havia de pagar la Generalitat, per tal d’agilitzar el procés. Ara l’Ajuntament espera l’autorització de Diputació per a poder efectuar les obres de conducció de l’electricitat fins a l’edifici, ja que s’ha de travessar una carretera propietat de l’entitat supracomarcal.
Manuel Escolano s’ha reunit també, acompanyat dels representants municipals, amb els pares dels usuaris del Centre de Dia i del Centre Ocupacional a qui ha explicat l’aplicació del copagament a aquests centres. Més tard ha visitat les dependències del Projecte Trèvol, a la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, on l’ha rebut el president, Juan Puchades.

Retards i polèmiques

Les reivindicacions i reclamacions que durant tots aquests anys s’han fet no van poder fugir de la polèmica, com és el cas d’unes declaracions de l’anterior secretària d’Autonomia Personal i Dependència, Manuela Garcia, qui en juny de 2013 va respondre que obrir la residència d’Ontinyent ‘pot posar en perill el sosteniment de la resta d’infraestructures i polítiques socials de la conselleria’ (vídeo SaveFrom.net). Ho va afirmar en respondre a preguntes de la diputada d’Esquerra Unida Esther Barceló, en seu parlamentària, durant la comissió de Política Social del 4 de juny.

Notícies relacionades:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any